Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Δελτίο τύπου Δήμου Κασσάνδρας



Το κορυφαίο έργο «Γεια Χαρά» του Γιώργου Μαρίνου, από την Εταιρία Θεάτρου Θεσσαλονίκης «Λαμπιόνι», παρουσιάζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ., η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, ο Δήμος Κασσάνδρας και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κασσάνδρας (ΚΕΔΥΚ) ,  το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 18:00,  στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κασσανδρείας.
ΤΟ ΕΡΓΟ:
Σε μια μικρή χώρα που την λέγανε Αδάλλε ζούσε ένας πολύ πλούσιος  βασιλιάς. Οι κάτοικοί της όμως δουλεύανε σκληρά για να κάνουν τη γη να καρπίζει. Ωστόσο πολλά βράδια έστελνε τα παιδιά της νηστικά στο κρεβάτι.
Ο βασιλιάς αυτός  είχε κι έναν  τεράστιο κήπο με φρούτα μεγάλα και ζουμερά  που τον φρουρούσαν ψυχροί κι  αγέλαστοι στρατιώτες. Μια μέρα πέρασε έξω από τον κήπο η Χαρά, ένα μικρό, χαριτωμένο και πανέξυπνο κοριτσάκι που ζήλεψε τα φρούτα του βασιλιά καθώς είχε και μεγάλη πείνα. Εμφανίστηκε τότε μια νεράιδα  που της χάρισε λευκά σαν περιστέρια παπούτσια με φτερά που μπορούσε μ’ αυτά να πετάει. Όταν έλεγε, με την βοήθεια των παιδιών από το κοινό, την μαγική φράση «γεια χαρά»  μπορούσε να πετάξει.
Με την βοήθεια των παπουτσιών, του κοινού και των κατοίκων της  χώρας διώχνουν τον κακό, χοντρό βασιλιά που ψάχνει μια άλλη χώρα για να βρει τους ανθρώπους που θα είναι πρόθυμοι να δουλεύουν για  «της μεγαλειότητάς  του την βασιλική κοιλιά».

Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους που είναι ανεβασμένη με διασκεδαστικό κι αστείο τρόπο.

Σκηνοθεσία : Αννίτα Γκαϊτατζή
Σκηνικά – Κοστούμια :Φωτεινή Βηχούδη
Μουσική : Χρήστος Θεσσαλονικεύς
Χορογραφίες: Τατιάνα Παπαδάτου

Παίζουν: Αστέρης Αναστασιάδης, Ευγενεία Μπαράκου, Στέργιος Σουγιουλτζής, Μαρία Βαή, Εφη Κουτσιουρούμπα, Δαυίδ Ιωαννίδης.



                                                                                       
Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η παράσταση είναι ενταγμένη στη δράση «Ευριπίδεια 2011-2014» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013.



Δεν υπάρχουν σχόλια: