Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Τριήμερο συναντήσεων στο πλαίσιο συμμετοχής του Δήμου στην Ελληνογερμανική Συνέλευση

Στο πλαίσιο συμμετοχής του δήμου Νέας Προποντίδας στην Ελληνογερμανική Συνέλευση, διοργανώθηκε, κατά το διάστημα 24-26/11/2014, τριήμερο συναντήσεων μεταξύ αιρετών, υπηρεσιακών παραγόντων και τοπικών φορέων του δήμου μας με αντίστοιχους φορείς από τη Γερμανία.
Τον δήμο εκπροσώπησαν: Ο δήμαρχος κ. Καρράς, οι αντίστοιχοι θεματικοί Αντιδήμαρχοι, οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών, καθώς και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου. Παράλληλα, συμμετείχαν:

ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής, τοπικοί παράγοντες, εκπρόσωποι εμπόρων και επαγγελματιών σ' επίπεδο δήμου αλλά και νομού.
Στην Γερμανική αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο δήμαρχος του Μέκεσχαϊμ (Meckesheim), κ. Χανς Γιούργκεν Μόος (Hans Jürgen Moos), ο εμπειρογνώμονας σε θέματα γεωθερμίας, κ. Χέρστ Κρόιτερ (Horst Kreuter), καθώς και η υπεύθυνη του Γραφείου Δημάρχων Βορείου Ελλάδος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, κα. Γαβριέλα Σάινερ (Gabriela Scheiner).
Ο στόχος της διοργάνωσης των συναντήσεων ήταν διττός και αφορούσε σε: α) Την ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των δύο δήμων σε συγκεκριμένους τομείς δημοτικής πολιτικής, όπως η τοπική ανάπτυξη με ιδιαίτερη έμφαση στον τουρισμό, τη γεωθερμία, τη διαχείριση απορριμμάτων, την ανακύκλωση και την παιδεία, και β) τη διερεύνηση των δυνατοτήτων για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο δήμων.
Στην εναρκτήρια ομιλία του ο δήμαρχος, κ. Καρράς, αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους, απευθύνθηκε προς τους Γερμανούς συμμετέχοντες στους οποίους παρουσίασε τα κύρια χαρακτηριστικά του δήμου μας, τονίζοντας παράλληλα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σε τοπικό και εθνικό επίπεδο αλλά και τις εντατικές προσπάθειες που καταβάλλονται από το δήμο μας, προκειμένου να υπερβούμε με επιτυχία τα όποια εμπόδια προς την επίτευξη των στόχων της ανάπτυξης και της προόδου για έναν σύγχρονο δήμο. Ο Γερμανός ομόλογός του, κ. Μόος, αφού ευχαρίστησε το δήμαρχο κ.Καρρά, καθώς επίσης και όλους όσοι συμμετείχαν στην διοργάνωση της εκδήλωσης, παρουσίασε με τη σειρά του το προφίλ του δήμου Μέκεσχαϊμ. Η κα Σάινερ, στην ομιλία της τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η Ελληνογερμανική Συνέλευση αποτελεί μια “μεγάλη δεξαμενή εμπειρογνωμόνων και δημάρχων” με στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών και την μεταφορά τεχνογνωσίας.
Στον απολογισμό των εργασιών των συναντήσεων πρέπει να τονισθούν τα θετικά αποτελέσματα αναφορικά με: α) Το έντονο ενδιαφέρον του δημάρχου, κ. Μοος, προκειμένου να ενημερωθούν τα τουριστικά πρακτορεία της ευρύτερης περιοχής του γερμανικού δήμου, μέσα από την σοβαρή προοπτική διοργάνωσης ενός fun-trip πρακτόρων στην περιοχή του δήμου Νέας Προποντίδας, β) τη συμβολή του Γερμανού εμπειρογνώμονα στην προώθηση των γεωθερμικών επενδύσεων του δήμου, καθώς και στο συντονισμό των προσπαθειών εξεύρεσης χρηματοδότησης αυτών εντός και εκτός Ελλάδος, γ) την ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών σε θέματα όπως η αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας (bullying), τα προβλήματα ένταξης αλλοδαπών μαθητών, η παραπαιδεία κ.α. σχετικά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, και δ) την ανταλλαγή πληροφοριών και καλών πρακτικών σχετικά με τη διαχείριση απορριμμάτων και την ανακύκλωση.
Υπογραμμίζεται δε, ότι στην τελική τους ομιλία οι δήμαρχοι κ.κ. Καρράς και Μόος εξέφρασαν από κοινού την επιθυμία και τη δέσμευση της περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των δύο δήμων, καθώς και την κοινή πεποίθηση ότι αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε απτά και θετικά αποτελέσματα με το επιστέγασμα μιας μεταξύ μας αδελφοποίησης.
Την ευθύνη της διοργάνωσης των συναντήσεων είχε αποκλειστικά ο δήμος μας σε συνεργασία με το Γραφείο Δημάρχων Βορείου Ελλάδος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, ενώ σημαντική ήταν και η συνεισφορά του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής ο οποίος μερίμνησε για την διαμονή των μελών της γερμανικής αντιπροσωπείας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: