Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συντονιστικού Οργάνου ΣΩ.ΤΟ.ΚΑ. ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ


Την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014 στην Χανιώτη πραγματοποιήθηκε το πρώτο σεμινάριο που ως θέμα του είχε την βελτίωση της παροχής υπηρεσιών των επιχειρήσεων ενοικιαζομένων δωματίων και εν γένει του τουριστικού προϊόντος της Κασσάνδρας .

Στην εκδήλωση μας ήταν παρόντες εκπρόσωποι πολλών φορέων και συλλόγων του Δήμου Κασσάνδρας και του ευρύτερου νομού. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο κ. Δημήτριος Χαδαλής (πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων Χαλκιδικής) ο οποίος ενημέρωσε τους επαγγελματίες για τις τελευταίες εξελίξεις σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η καταβολή του ΕΝ.Φ.Ι.Α, η δημιουργία ενιαίου λογισμικού κρατήσεων κ.α



Την κύρια εισήγηση πραγματοποίησε ο κ. Σπύρος Αβδημιώτης, διευθύνων σύμβουλος του δικτύου επιχειρήσεων Χαλκιδικής, ο οποίος έκανε λόγο για τα σημαντικά προβλήματα του κλάδου και αφού διαπίστωσε ότι ο προορισμός βρίσκεται στο στάδιο της πτώσης του, (ενώ από περιβαλλοντικής άποψης, η φέρουσα ικανότητα της περιοχής τείνει να ξεπεραστεί), κατέληξε σε συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες είναι απαραίτητο να αξιολογήσουν με σοβαρότητα οι επαγγελματίες.

Αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα των επιχειρήσεων ενοικιαζομένων δωματίων που εστιάζονται στο μικρό και ευέλικτο μέγεθός τους, την προσωπική επαφή που αναπτύσσεται με τους τουρίστες, και την άμεση διασύνδεσή τους με τον προορισμό, προτάθηκε:

1. Η περιβαλλοντική πιστοποίηση των καταλυμάτων με σκοπό να τεθεί υπό έλεγχο η ανεξέλεγκτη εκροή κυρίως των υδατικών και ενεργειακών πόρων.

2. Την αμεσότερη διασύνδεση με την τοπική αγορά. Τονίστηκε ως απόλυτη στρατηγική προτεραιότητα, η χρήση τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών.

3. Την αξιοποίηση του πολιτισμικού πλούτου, δημιουργώντας τοπικές εκδρομές και δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού, που όμως οι επιχειρήσεις οφείλουν να προωθήσουν. Έγινε σαφές ότι η διαφοροποίηση του προϊόντος θα θέσει τις βάσεις για την επιμήκυνση της περιόδου.

4. Τη δημιουργία ενιαίας πλατφόρμας κρατήσεων

5. Την εκπόνηση στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδιασμού, για να αναγνωριστεί το παρεχόμενο προϊόν και να σχεδιαστεί κατά το βέλτιστο, η μελλοντική ανάπτυξή του.

Κατόπιν της εισήγησης και των προτάσεων του κ. Αβδημιώτη, ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις από τους παρόντες

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την πρόταση του Συντονιστικού Οργάνου για την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν αλλά παράλληλα διατυπώθηκε και το μήνυμα της προσπάθειας που θα είναι η αρραγής συνένωση και η συνέργεια με όλους τους θεσμικούς φορείς της Χαλκιδικής.


Εκ του Συντονιστικού Οργάνου
ΣΩ.ΤΟ.ΚΑ. ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
https://www.facebook.com/groups/1559951814234175/

Δεν υπάρχουν σχόλια: