Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Στα 72,4 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός του δήμου Νεάπολης-Συκεών για το 2015

Σταθερά προσανατολισμένος σε επενδύσεις στον άνθρωπο και την ποιότητα ζωής συνεχίζει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, έχοντας πάντα ως στόχο την κατασκευή μεγάλων έργων κοινωνικοπρονοιακού χαρακτήρα, αποβλέποντας στη διαρκή βελτίωση των όρων διαβίωσης των πολιτών σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας.
Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τον Προϋπολογισμό και το....
Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης για το 2015 συνολικού ύψους 72,4 εκατ. ευρώ, που εγκρίθηκαν και ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία στη χθεσινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό με έντονα αναπτυξιακά και κοινωνικά χαρακτηριστικά, που επενδύει στον άνθρωπο και την ποιότητα ζωής, όπως τόνισε κατά την εισήγησή του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, αφού περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μέτρων κοινωνικού χαρακτήρα, «το οποίο αποτελεί τη δική μας σημαντική συμβολή για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν αναλυτικά, τα έσοδα, όπως και τα έξοδα, προϋπολογίζονται στα 72.397.654,56 ευρώ.
Στο σκέλος των εξόδων, ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το ποσό που προϋπολογίζεται για έργα, απαλλοτριώσεις, προμήθειες και επενδύσεις, που φθάνει στα 40.486.283,53 ευρώ καλύπτοντας το 55% του συνόλου του προϋπολογισμού. Από το ποσό αυτό, τα 10,9 εκατ. ευρώ (15,1% του προϋπολογισμού) προορίζονται για απαλλοτριώσεις και αγορές οικοπέδων για την εφαρμογή του πολεοδομικού σχεδίου και την κατασκευή σχολικών κτιρίων και κοινωνικών υποδομών, ενώ τα 27,4 εκατ. ευρώ (37,9%) για έργα και μελέτες που εκτείνονται σε όλα τα επίπεδα των κοινωνικών αναγκών.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα τεχνικών έργων και κοινωνικών προγραμμάτων από τα μεγαλύτερα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην επικράτεια, η εκτέλεση και υλοποίηση των οποίων είναι ρεαλιστική και εφικτή χάριν του ισχυρού χρηματικού υπολοίπου του δημοτικού ταμείου. Αυτό ανέρχεται στα 29.596.901 ευρώ κι αποτελεί, όπως τόνισε ο δήμαρχος, εγγύηση για την εκτέλεση των έργων και την υλοποίηση του πλούσιου προγράμματος δράσεων.
Ξεχωρίζει, επίσης, η δέσμευση της διοίκησης για ολική προεξόφληση των δανείων που έλαβαν στο παρελθόν οι πρώην δήμοι Νεάπολης και Αγίου Παύλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: