Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Tι γίνεται με τη ΜΕΒΓΑΛ

Tην πρόθεση της να ολοκληρώσει την εξαγορά της Mεβγάλ εξέφρασε χτες ο
διευθύνων σύμβουλος της Vivartia κ. Γιάννης Αρτινός.

Μιλώντας σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του τύπου ο κ. Αρτινός τόνισε ότι βούληση της Vivartia, είναι να ολοκληρώσει την εξαγορά του 43% της Μεβγάλ ενώ αναμένει την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη συγκέντρωση θα απασχολήσει την Ολομέλεια της Ανεξάρτητης Αρχής στις 4 Νοεμβρίου, οπότε και έχει ορισθεί να εξετασθεί η συγκέντρωση και ο φάκελος που έχει κατατεθεί.
Πληροφορίες απάντως αναφέρουν ότι έχουν εμφανιστεί σημαντικά εμπόδια στην ολοκλήρωση του deal από την πλευρά του μεγαλομετόχου της Μεβγάλ κ. Πέτρου Παπαδάκη και του ποσού που θα πάρει για να αποχωρήσει από την εταιρία. Αν και στην αρχή –όπως είχε ανακοινωθεί ο σημερινός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της βορειοελλαδίτικης γαλακτοβιομηχανίας θα παρέμενε στη διοίκηση μετά την εξαγορά, εντούτοις τα πράγματα φαίνεται να άλλαξαν.
Να σημειωθεί ότι η ΔΕΛΤΑ Τροφίμων, θυγατρική της Vivartia, υπέγραψε προσύμφωνο για να εξαγοράσει ποσοστό 43% της ΜΕΒΓΑΛ από την οικογένεια Παπαδάκη - Χατζηθεοδώρου. Σε συνδυασμό με το 14,8% που ήδη κατείχε η Δέλτα, ο όμιλος της Vivartia -στην περίπτωση που τελικά ολοκληρωθεί η συμφωνία -θα ελέγχει πλέον το 57,8% της ΜΕΒΓΑΛ.
Το τίμημα της εξαγοράς για το 43% συμφωνήθηκε στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ και θα καταβληθεί έπειτα από την εξόφληση υποχρεώσεως της ΜΕΒΓΑΛ προς τη ΔΕΛΤΑ ύψους 3,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: