Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Ποτά δηλητήριο...εντόπισαν οι αρχές

 
 
Νέα υπόθεση παράνομης εισαγωγής και διακίνησης λαθραίων αλκοολούχων ποτών από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα. Συνελήφθησαν δύο Έλληνες 58 και 49 ετών.
Για ημέρες του παρακολουθούσαν οι αρχές. Αστυνομικοί βρήκαν σε αποθήκη στην Πολίχνη και σε κατάστημα στους Αμπελόπηκους πάνω από 1.900 φιάλες.



Με ειδικά θερμαντικά μηχανήματα, αποκολούσαν τις βουλγάρικες ετικέτες από τα μπουκάλια και και τοποθετούσαν πλαστές ετικέτες συγκεκριμένης εταιρείας ποτών.

Εντοπίστηκαν ακόμη φιάλες αλκοολούχων ποτών το περιεχόμενο των οποίων εγκυμονούσε κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Τουλάχιστον από τον περασμένο Μάρτιο η δράση του 58χρονου. Ο 49χρονος ήταν ένας από τους παραλήπτες των λαθραίων ποτών.

Τα διέθετε μέσω της επιχείρησης που διατηρεί στους Αμπελόκηπους. Πρόκειται για κατάστημα πώλησης χαρτικών και απορρυπαντικών.

Αναλυτικά αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν σε αποθηκευτικό χώρο που διατηρούσε ο 58χρονος συλληφθείς στην περιοχή της Πολίχνης, καθώς και σε κατάστημα και αποθήκη ιδιοκτησίας του 49χρονου ημεδαπού, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

1.974 λαθραίες φιάλες με αλκοολούχα ποτά

2.020 ευρώ, προερχόμενα από πώληση του λαθραίου εμπορεύματος

Εργαλεία και σύνεργα που χρησιμοποιούνταν για την αφαίρεση ταινιών ασφαλείας και αυτοκόλλητων που υποδείκνυαν αλλοδαπή προέλευση

9 πλαστές αυτοκόλλητες ετικέτες αλκοολούχου ποτού και

Πλήθος καταναλωτικών προιόντων (τρόφιμα, χαρτικά, απορρυπαντικά κ.α.), για τα οποία δεν υπήρχαν παραστατικά αγοράς και πωλούνταν παράνομα σε καταστήματα και ιδιώτες.

Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια των ελέγχων, μεταξύ των λαθραίων αλκοολούχων ποτών, εντοπίστηκαν φιάλες το περιεχόμενο των οποίων, σύμφωνα με αρμόδιους πραγματογνώμονες, είναι αμφίβολης γνησιότητας και κατά συνέπεια εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για φορολογικό έλεγχο και προσδιορισμό διαφυγόντων δασμών.



 rthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: