Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Ελβετική αντιπροσωπεία από δύο Επαγγελματικά Λύκεια της Ζυρίχης της Ελβετίας επισκέφτηκαν το Επιμελητήριο Χαλκιδικής



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής επισκέφτηκαν την  Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014 μαθητές και καθηγητές από δύο Επαγγελματικά Λύκεια της Ζυρίχης της Ελβετίας όπου είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο του κο Γκιλή Γεώργιο.
 Η Ελβετική αντιπροσωπεία που συνοδεύονταν από τον διευθυντή του ΕΠΑΛ Μουδανιών κο Ξενοφών Δημητριάδη και από άλλους καθηγητές του ΕΠΑΛ, αποτελούνταν από την κα Σίλβια Αναστασιάδη, (Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διευθυντών Επαγγελματικών Λυκείων της....
Ελβετίας και Δ/ντρια του Επαγγελματικού Λυκείου Μόδας & Εσωτερικής διακόσμησης της Ζυρίχης ), από τον κο Ούρμπαν Βετσέλιο (Νομικός, Τέως Διευθυντής του Επαγγελματικού Λυκείου Κατασκευών & Σχεδίασης της Ζυρίχης και Σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας της Ελβετίας), από δύο καθηγητές τους και από πέντε μαθητές.
Η επίσκεψή τους εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης Leonardo da Vinci, όπου φορέας υποδοχής είναι το Επαγγελματικό Λύκειο Ν. Μουδανιών το οποίο και θα τους φιλοξενήσει από 4 έως 18 Οκτωβρίου 2014.
Είναι η δεύτερη φορά που εκπρόσωποι του Ελβετικού Λυκείου επισκέπτονται το Επιμελητήριο της Χαλκιδικής, η πρώτη ήταν τον Ιούλιο του 2012 ενώ ακολούθησε  το 2013 ανταπόδοση της επίσκεψης της Ελληνικής αντιπροσωπείας στην Ελβετία, όπου τέθηκαν οι βάσεις συνεργασίας μεταξύ των δύο σχολείων.
Στο πλαίσιο αυτό της πολύ καλής συνεργασίας, το Ελβετικό σχολείο προέβει σε δωρεά ενός νέου υπερσύγχρονου εργαστηρίου θερμοϋδραυλικών εγκαταστάσεων προς το ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών του.
Ο κος Γκιλής επεσήμανε τη σημασία που έχει η σύνδεση της εκπαίδευσης με την επιχειρηματικότητα που είναι και απαίτηση των επιχειρηματιών, ενώ ενημέρωσε την Ελβετική αντιπροσωπεία για της απαράμιλλης ποιότητας τόσο των αγροτικών προϊόντων που παράγει ο νομός μας όσο και των υπηρεσιών που παρέχει.
Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον των Ελβετών μαθητών να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας του εκπαιδευτικού σύστημα της χώρας μας και κυρίως της επαγγελματικής εκπαίδευσης .
Την Ελβετική αντιπροσωπεία υποδέχτηκαν εκτός από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κο Γκιλή Γεώργιο, τα μέλη της διοικητικής επιτροπής του Επιμελητηρίου ο κος Χούτας Στυλιανός και ο κος Δεληδημητρίου Αντώνιος, καθώς και ο Δ/ντης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής κος Θεόδουλος Ταπανίδης.
Κατά την αποχώρησή της αντιπροσωπείας προσφέρθηκαν ως αναμνηστικά δώρα, τοπικά παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα του νομού μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: