Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

ΙΟΣ ΕΜΠΟΛΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Πριν δυο μέρες με άρθρο μου αναρωτιόμουν ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΟΛΑ, τον φονικό ιό, την κρυφή απειλή, που δημιουργήθηκε από ανθρώπους, για να σκοτώσει ανθρώπους. Κλείνοντας το άρθρο μου έθεσα το ερώτημα αν η χώρα μας είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την απειλή αυτή, αν έχουμε τη ΓΝΩΣΗ και ότι άλλο χρειάζεται.
Με μεγάλη…. «σιγουριά», βγήκε ο υπουργός υγείας και δήλωσε ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κρούσμα του ιού Έμπολα».
Να δούμε λίγο το άρθρο.

«Ο κ. Βορίδης απαντώντας σε ερώτηση για την επιδημία Έμπολα σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, εξήγησε ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τυχόν κρούσμα του ιού Έμπολα. Συμμορφωθήκαμε με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας».
Αναφερόμενος στα προληπτικά μέτρα που λαμβάνει η χώρα μας ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι «πρόκειται για ταξιδιωτικές οδηγίες που βρίσκονται σε όλα τα σημεία εξόδου και εισόδου από τη χώρα, υπάρχουν οδηγίες γι' αυτούς που έρχονται από χώρες υψηλού κινδύνου».
Για τον τρόπο αντίδρασης σε ενδεχόμενο κρούσμα τόνισε ότι «έχουμε ορίσει νοσοκομείο αναφοράς, αν υπάρξει ύποπτο κρούσμα. Έχει προσδιοριστεί το κτίριο που έχει το κατάλληλο προσωπικό, τον κατάλληλο ρουχισμό και υπάρχει και το κατάλληλο εργαστήριο που θα κάνει την ανάλυση που χρειάζεται για να πιστοποιηθεί ότι πρόκειται για τον Έμπολα».
Πρόκειται για ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και μπορεί να περιθάλψει ύποπτα κρούσματα Έμπολα, καθώς βρίσκεται σε ξεχωριστό κτίριο. Η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου είχε ήδη γίνει από τα μέσα του καλοκαιριού».
ΠΗΓΗ ΙΝ.GR
Να σημειώσουμε εδώ, πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, είπε και κάτι ακόμα, το οποίο ΟΛΟΙ στη χώρα μας το πέρασαν στα «ψιλά». Είπαν λοιπόν οι επιστήμονες του Π.Ο.Υ, πως ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΣΤΟΝ ΙΟ.
Μη ξεχνάμε, πως στη χώρα μας δεν έγιναν απλά «περικοπές» στην υγεία, αλλά κανονική ΣΦΑΓΗ στα πλαίσια των εντολών που έδωσαν τα αφεντικά μας, των «μεταρρυθμίσεων», και των σχεδίων ΟΛΩΝ εκείνων που ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ.
Όχι μόνο δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο, αλλά αγνοούν και κάθε σύσταση – πρόταση των επιστημόνων.
Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, ο ιός εμφανίστηκε σε Ισπανία, Σκόπια, (όσο αφορά τη γειτονιά μας) και ένας Θεός ξέρει που αλλού κοντά μας, γιατί βλέπετε αυτά τα ανακοινώνουν κατόπιν εορτής.
Επίσης, αναρωτιέμαι (σχετικά με την ετοιμότητα μας πάντα), πλην των Αθηνών, η υπόλοιπη Ελλάδα ΔΕΝ έχει διαμορφωμένο χώρο για να περιθάλψει τα όποια «ύποπτα κρούσματα» (μακριά από εμάς αλλά λέμε).
Μόνο η Αθήνα πρέπει να προστατευτεί από την απειλή;
Και γιατί οι πραγματικοί ειδικοί έχουν επιφυλάξεις σχετικά με τις δυνατότητες μας και μάλιστα πολλοί εξ αυτών φέρουν σαν παραδείγματα τις ΤΡΑΓΙΚΕΣ ελλείψεις σχεδόν σε ΟΛΑ τα νοσοκομεία της χώρας;
Σίγουρα κάτι ξέρουν παραπάνω από υπουργούς, γραμματείς και φαρισαίους.
Και μια και ανέφερα τη «σιγουριά» στις δηλώσεις ότι είμαστε «έτοιμοι» να αντιμετωπίσουμε ύποπτα κρούσματα, πρέπει να επισημάνω πως σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων του Π.Ο.Υ πριν ένα μήνα, «Ο ιός είναι δύσκολο να ελεγχθεί μέσω παραδοσιακών μεθόδων απομόνωσης των ανθρώπων που έχουν επηρεαστεί και διατήρησής τους υπό επιτήρηση».
Να ευχόμαστε ΟΛΟΙ, μη σκάσει μύτη ο ιός και στη χώρα μας, όπως επίσης να ετοιμαστεί όσο γίνεται πιο γρήγορα το εμβόλιο κατά του ίου για το οποίο είχαν κάνει αναφορά οι επιστήμονες και το οποίο θα βοηθήσει στην πρόληψη της εξάπλωσης της νόσου.


Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: