Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Κασσάνδρα:Ζητείται άμεση λύση!

 Πρωτεύουσα της Κασσάνδρας και κεφαλοχώρι της χερσονήσου η Βάλτα, αλλά δυστυχώς κάθε μέρα, με τάχιστους ρυθμούς, η εμπορική της δύναμη συρρικνώνεται.
Χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις, να ταράξουν τα στάσιμα νερά του τόπου.
Αρκετά χρόνια πριν συζητιόταν να γίνει απαλλοτρίωση το τετράγωνο απέναντι από την πλατεία. Τότε ήταν πιο εύκολη η διαδικασία, μιας και δεν υπήρχαν πολλά χτίσματα στην περιοχή. Δυστυχώς, η ιδέα δεν υλοποιήθηκε ποτέ .


Σήμερα, το ίδιο θέμα επανέρχεται στις συζητήσεις του κόσμου και φαίνεται να είναι η μόνη λύση για την ανάπτυξη της Βάλτας, μιας και θα δώσει νέα πνοή στο χωριό.
Ας φανταστούμε. στη θέση των παλιών και στην πλειονότητα άδειων και άσχημων κτιρίων να δημιουργηθεί ένα πάρκο με δέντρα, νερά, γεφυράκια, πάπιες, υδροβιότοπος με χελώνες και ό,τι άλλο μπορεί να συνθέσει ένα σύγχρονο θεματικό πάρκο, πλήρες εξοπλισμένο με αναψυκτήρια, παιδική χαρά, δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά, το οποίο θα φιλοξενεί εκδηλώσεις, πολιτιστικά δρώμενα, εκθέσεις.
Ο δρόμος θα ανοίξει και θα μεγαλώσει, η κυκλοφορία θα αποσυμφορηθεί και η λειτουργία ενός παρκινγκ για τις ανάγκες του κέντρου της Βάλτας θα βοηθήσει τον επισκέπτη να κινηθεί άνετα, να κάνει τις αγορές του στο χωριό χωρίς περιπέτειες!
Κατανοούμε πως είναι μεγάλο έργο και δύσκολο. Η κατάσταση όμως έχει φτάσει στο απροχώρητο και μόνο με καινοτομίες και έργα ‘’επί της ουσίας’’ θα μπορέσει να αλλάξει πρόσωπο η Κασσάνδρεια. Εξάλλου, εδώ ταιριάζει η ρήση: αν δεν σπάσεις αβγά ομελέτα δεν κάνεις!
Δεν γνωρίζουμε αν το παρόν ζήτημα συμπεριλαμβάνεται στην ατζέντα της Δημοτικής αρχής.
Αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε είναι ότι όποιος το υλοποιήσει, θα μείνει στην ιστορία!



ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αφηστε τα ποταμακια και τις χελωνες και στηριξτε το χωριο σας,παψτε να παιρνετε ψωμι απ την καλιθεα, να πινετε καφε στην Αθυτο, να ψωνιζετε απο τον μασουτη και αρβανιτιδη, ψωνιστε απο επιχειρησεις του χωριου σας......γιατι οσα μαγαζια δεν εκλεισαν περσυ στον πεζοδρομο θα κλεισουν φετος.