Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Καταγγελία του Συνδικάτου Εργαζομένων ΚΤΕΛ – Θεσ/νίκης – Χαλκιδικής, κατά της Διοίκησης

Με στελέχη της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής και τον συντονιστή της Κ. Γκοντίνο, συναντήθηκαν προχθές (14/10) στα Ν. Μουδανιά, αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Εργαζομένων στα ΚΤΕΛ Θεσ/νίκης - Χαλκιδικής και εργαζόμενοι.


Οι εργαζόμενοι, ενημέρωσαν τα στελέχη της Ν.Ε. για την τρομοκρατική και εκβιαστική τακτική της Διοίκησης απέναντι τους και τις μεθοδεύσεις που μετέρχεται για απολύσεις, μειώσεις μισθών και κατάργηση επιδομάτων.


Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, εξέφρασε την συμπαράστασή της στον αγώνα τους και μάλιστα ανέλαβε την υποχρέωση να δώσει έκταση στην δημοσιότητα του θέματος που αφορά και ολόκληρη την κοινωνία, να το προωθήσει σε κοινοβουλευτικό και Περιφερειακό επίπεδο.





Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ:



Με την παρούσα επιστολή που απευθύνεται σε κάθε Δημόσια Αρχή και κάθε φορέα που υπό οποιαδήποτε αρμοδιότητα έχει υποχρέωση να ενεργήσει για την προάσπιση της νομιμότητας, θέλουμε να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ τη ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ που αφού επί δύο και πλέον έτη απέτυχε να κάμψει την αντίσταση του Σωματείου μας, στην προσπάθειά της να καταλύσει θεμελιώδη εργασιακά μας δικαιώματα, δεν δίστασε, παραβιάζοντας για άλλη μια φορά το Νόμο, να απομακρύνει κακήν κακώς τον Πρόεδρο του Σωματείου μας Ιωάννη Πήτα, και μάλιστα, με τον πλέον ατιμωτικό για έναν έντιμο και ευσυνείδητο εργαζόμενο τρόπο.


ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, που από τη μια πλευρά παραβιάζει ασύστολα τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας - γεγονός που επανειλημμένα και με στοιχεία έχουμε αναφέρει και αποδείξει στις αρμόδιες Αρχές - από την άλλη, έχει επιδοθεί σ΄ έναν ανελέητο και ανήθικο αγώνα, σε βάρος των εκπροσώπων του Σωματείου μας, επειδή εξακολουθούν απτόητοι να αντιστέκονται στις αντεργατικές επιδιώξεις τους.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ :
Αφού δεν κατάφερε να απολύσει εννέα (9) συναδέλφους την Άνοιξη του 2012, καθώς με την αμέριστη συμπαράσταση του Σωματείου μας, οι απολύσεις τους ακυρώθηκαν με σειρά δικαστικών αποφάσεων.
Αφού δεν κατάφερε να κάμψει το ηθικό των εργαζομένων της επιχείρησης, ζητώντας την ποινική δίωξη του 1/3 των μελών του Σωματείου μας για ανύπαρκτα αδικήματα και με απώτερο σκοπό την καταγγελία των συμβάσεων εργασίας τουςχωρίς αποζημίωση.
Αφού δεν κατάφερε να επιβάλλει την υποταγή και τη σιωπή στα μέλη του Σωματείου μας, άλλοτε κινώντας πειθαρχικές διαδικασίες για ανύπαρκτα παραπτώματα και άλλοτε ζητώντας με κατασκευασμένες και ψεύτικες κατηγορίες την ποινική δίωξη προσώπων και συναδέλφων που συνέδραμαν ουσιαστικά στη δικαίωση των απολυμένων στα Δικαστήρια.
Αφού δεν μπόρεσε να επιβάλλει παράνομα και εκβιαστικά σύστημα εκ περιτροπής απασχόλησης στο προσωπικό της επιχείρησης, καθώς και πάλι το Σωματείο μας αντέδρασε συντονισμένα και άμεσα, ενώέπειτα από την προσφυγή των μελών μας στη Δικαιοσύνη,πέτυχε να ματαιώσει και αυτό το σχέδιο της εργοδοσίας.
Αφού δεν κατάφερε να γονατίσει οικονομικά και να εξουθενώσει τα μέλη του Σωματείου που αντιδρούν, ώστε να τα υποχρεώσει να προσφεύγουν στα Δικαστήρια, για να διασφαλίζουν τόσο τα στοιχειώδη εργασιακά τους δικαιώματα, όσο και την προστασία της αξιοπρέπειάς τους.
Αφού όλο αυτό το χρονικό διάστημα των 2 ½ και πλέον ετών έχει εξαντλήσει κάθε προσπάθεια, ώστε να καθυποτάξει το προσωπικό της επιχείρησης, δημιουργώντας σκόπιμα κλίμα φόβου και ανασφάλειας.
ΤΕΛΙΚΑ, την ίδια στιγμή που κάλεσετη Διοίκηση του Σωματείου μας σε «νέες» διαβουλεύσεις - παρωδία, αναζητώντας τη συναίνεσή μαςστην απόλυση οκτώ (8) συναδέλφων εισπρακτόρων, προέβη - με ξεκάθαρο στόχο την αποτροπή της αντίστασής μας - στην τελική φάση του σχεδίου που από καιρό είχε μεθοδεύσει, για να διαλύσει το μοναδικό της αντίπαλο :


Στις 7.10.2014 η ΔΙΟΙΚΗΣΗ του ΚΤΕΛ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣκοινοποίησε με δικαστικό κλητήρα την απόλυση του Προέδρου του Σωματείου μας Ιωάννη Πήτα, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση και χωρίς να έχει προσφύγει στην Επιτροπή Προστασίας Συνδικαλιστικών Στελεχών, προφασιζόμενη την υποβολή μήνυσης σε βάρος του για ανύπαρκτα αδικήματα.
Αδικήματα που οι κύριοι της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ όχι μόνον γνωρίζουν ότι δεν τελέστηκαν, αλλά στοχεύοντας ξεκάθαρα στην πρόκληση πανικού, για να περάσουν «αναίμακτα» τα σχέδιά τους, δεν δίστασαν να εξευτελίσουν έναν έντιμο άνθρωπο, έναν βιοπαλαιστή οικογενειάρχη, του οποίου την αξία, την ηθική και την τιμιότητα κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Για το λόγο αυτό, δεν είχαν το σθένος καν να υποστηρίξουν το σαθρό κατηγορητήριο και τη λάσπη που εκτόξευσαν σε βάρος του, ενώπιον της Επιτροπής Προστασίας Συνδικαλιστικών Στελεχών, στην οποία προεδρεύει εκπρόσωπος της Δικαστικής Εξουσίας, αφού λόγω του σύντομου χρόνου εκδίκασης της προσφυγής τους, δεν θα μπορούσαν να τον κρατήσουν μακριά από την εκπροσώπησή μας.


Έπειτα και από αυτή την ενέργεια της Διοίκησης του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, το Σωματείο μας, έχοντας βαθιά συναίσθηση του συνδικαλιστικού του καθήκοντος, αλλά και της αποστολής που υπηρετεί, όχι μόνον δεν θα υποταχθεί σε οποιαδήποτε προσπάθεια τρομοκράτησης των μελών και της Διοίκησης της εργοδοσίας, αλλά θα συνεχίσει με όλες τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτει τον αγώνα της προάσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων και της συμπαράστασης σε κάθε μέλος που μπαίνει στο στόχο της εξόντωσης.
 
Θεσσαλονίκη, 15Οκτωβρίου 2014
ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
 
Το Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: