Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Η αλυσίδα σουπερμάρκετ Μασούτης, κάνει το μεγάλο βήμα ;;;

 Μια ανάσα από την Αθήνα η Μασούτης
Μια ανάσα από την Αθήνα ο Μασούτης....

Μία ανάσα από την Αθήνα βρίσκεται πλέον η αλυσίδα σουπερμάρκετ Μασούτης μετά την απόκτηση και λειτουργία τεσσάρων καταστημάτων στην Εύβοια τον περασμένο Μάρτιο.


Σήμερα η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. αριθμεί 252 καταστήματα: 231 καταστήματα λιανικής, 2 πράσινα καταστήματα λιανικής και 19 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry. Καλύπτει γεωγραφικά όλους τους νομούς της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, την Ήπειρο, την Εύβοια και τα νησιά Λήμνο και Λέσβο. Απασχολεί περισσότερους από 6.100 εργαζόμενους.
Η αλυσίδα Διαμαντής Μασούτης ΑΕ κατάφερε μέσα στα χρόνια της κρίσης να επεκτείνει το δίκτυό της και να αυξήσει τους τζίρους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2008 οι πωλήσεις της εταιρείας είχαν ανέλθει στα 573 εκατ. ευρώ και στο τέλος του 2013 διαμορφώθηκαν στα 738 εκατ. ευρώ. Μέσα σε αυτό το διάστημα η εταιρεία δημιούργησε 50 νέα καταστήματα και έστησε στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης σύγχρονο κέντρο Logistics.
Το 2013 τα κέρδη προ φόρων της αλυσίδας διαμορφώθηκαν στα 17 εκατ. ευρώ έναντι 15,2 εκατ. ευρώ το 2012. Για το 2014 η διοίκηση προβλέπει πωλήσεις 761 εκατ. ευρώ, ενώ το επενδυτικό πρόγραμμα για νέα καταστήματα, ανακαινίσεις και μια προγραμματισμένη εξαγορά θα προσεγγίσει τα 20 εκατ. ευρώ.



 fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: