Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Κονδύλι 1.800.000 € για το πρόγραμμα LEADER Χαλκιδικής.



Επιπλέον χρηματοδότηση ποσού ύψους 1.800.000 ευρώ, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το πρόγραμμα LEADER το οποίο υλοποιεί η Αναπτυξιακή Εταιρεία Χαλκιδικής (ΑΝΕΤΧΑ).
Μετά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχε ο  βουλευτής Χαλκιδικής, Ευθύμης Καρανάσιος, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Γ. Καρασμάνη, με τον ειδικό γραμματέα κοινοτικών πόρων κ. Δημ. Ιατρίδη, καθώς και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, που χειρίζονται το πρόγραμμα, εξασφαλίστηκε το.....
επιπλέον κονδύλι μέσω του οποίου πρόκειται να χρηματοδοτηθούν προτάσεις  που έχουν υποβάλλει στο LEADER, φορείς ή φυσικά πρόσωπα  και οι οποίες αν και έχουν εγκριθεί παραμένουν σε εκκρεμότητα.
“Στο πλαίσιο της συνεργασίας μου με τους τοπικούς φορείς, συναντήθηκα πρόσφατα με τον Πρόεδρο της ΑΝΕΤΧΑ κ. Γιώργο Πασαλή, από τον οποίο ενημερώθηκα για τη λειτουργία της εταιρείας, την πορεία υλοποίησης του LEADER και τις δυσχέρειες που υπάρχουν. Ξεκινήσαμε μαζί την προσπάθεια να πειστεί το Υπουργείο  για μεγαλύτερη χρηματοδότηση του προγράμματος. Με ισχυρό χαρτί την πρωτιά της ΑΝΕΤΧΑ σε απορροφητικότητα κονδυλίων σε όλη τη χώρα, αλλά και τα πολλαπλά οφέλη στον εργασιακό και οικονομικό τομέα των τοπικών κοινωνιών της Χαλκιδικής, πετύχαμε τελικά το στόχο μας που είναι η χρηματοδότηση όλων των προτάσεων που εκκρεμούν”, ανέφερε ο κ. Καρανάσιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: