Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Κομισιόν: "Bonus" 125 εκατ. ευρώ για τους παραγωγούς που έπληξε το ρωσικό εμπάργκο

Επιπλέον χρήματα, για τη στήριξη των Ευρωπαίων γεωργών που επλήγησαν από το ρωσικό εμπάργκο, σχεδιάζει να χορηγήσει η Κομισιόν. Ο λόγος, για 125 εκατομμύρια ευρώ, που θα διατεθούν στους γεωργούς της νοτίου Ευρώπης.
«Βρισκόμαστε κοντά σε ένα τελικό κείμενο που θα ανοίξει έναν νέο φάκελο για να χρηματοδοτηθούν μέτρα σταθεροποίησης της αγοράς κάποιων φρούτων και.....
λαχανικών», δήλωσε, σύμφωνα με το iefimerida.gr, ο εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργικής και Αγροτικής Ανάπτυξης Ρότζερ Γουέιτ.
Ο προϋπολογισμός του νέου φακέλου μέτρων θα ξεπερνά τα 125 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ στόχος είναι να υπάρξει συνέχεια στη στήριξη των ευπαθών προϊόντων, όπως και να προστεθούν κι άλλα στο σχετικό κατάλογο, με τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια και τις κλημεντίνες να έχουν προτεραιότητα.
Η Ισπανία, η Ιταλία, η Ελλάδα και η Γαλλία ζητούσαν κυρίως την υποστήριξη των γεωργών τους καθώς πλησιάζει η εποχή της συγκομιδής. Το σχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων την αύξηση κατά 5% με 10% του όγκου των προϊόντων που μπορούν να αποσυρθούν από την αγορά και την αποζημίωση των καλλιεργητών κατά 50-100% της τιμής.
Η νέα σειρά μέτρων θα προστεθεί στις παρεμβάσεις της Κομισιόν για τα φρούτα, τα λαχανικά και τα γαλακτοκομικά, με προϋπολογισμό περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: