Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Άθως, τα χρώματα της πίστης

Έπειτα από πέντε χρόνια φωτογραφικής περιήγησης στο Άγιον Όρος, ο Στράτος Καλαφάτης μας αποκαλύπτει τον αθέατο κόσμο της Αθωνικής Πολιτείας.

Ξεκινώντας την φωτογραφική εργασία του στο Άγιον Όρος το 2008 και ολοκληρώνοντάς την το 2013, επέλεξε 120 από τις 1500 εικόνες που τραβήχτηκαν, δημιουργώντας την έκθεση «Άθως, Τα χρώματα της πίστης». Η έκθεση παρουσιάζεται για πρώτη φορά την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014 στις 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ στη Βίλα Καπαντζή, όπου θα παραμείνει μέχρι τις 24 Οκτωβρίου.


Ο Στράτος Καλαφάτης είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους και ιδιαίτερους φωτογράφους της γενιάς του, πολυβραβευμένος και με πολλές εκθέσεις και εκδόσεις στην πορεία του μέχρι σήμερα.
Συνολικά χρειάστηκαν εικοσιπέντε επισκέψεις στην Αθωνική Πολιτεία για να παρουσιάσει ο φωτογράφος τη δική του εκδοχή για το τοπίο και τους ανθρώπους σε αυτόν τον ιδιαίτερο χώρο. Έζησε διακόσιες μέρες και νύχτες σε μοναστήρια, σκήτες, κελιά και σπήλαια, γνώρισε γέροντες και υποτακτικούς, μοναχούς, δόκιμους και λαϊκούς, μετείχε σε λιτανείες, αγρυπνίες και πανηγύρεις, κοινώνησε το πνεύμα και το αίσθημα της Αθωνικής Πολιτείας. Κατά την παραμονή του, φωτογράφισε τη φύση, τα κτίσματα, τους ανθρώπους, τον καθημερινό βίο και την τέχνη, δείχνοντας τον τόπο από μια διαφορετική πλευρά από αυτήν που έχουμε συνηθίσει.

Οι φωτογραφίες της έκθεσης ξεκινούν από μικρές διαστάσεις 35x35 εκ. τις οποίες ο επισκέπτης καλείται να προσεγγίσει σαν φορητές εικόνες και φτάνουν το 1,5 μέτρο. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιαστεί και το ομότιτλο βιβλίο από τις εκδόσεις Άγρα, με 142 φωτογραφίες και 216 σελίδες. Επόμενοι σταθμοί της έκθεσης «Άθως, τα χρώματα της πίστης» θα είναι η Αθήνα, η Μαδρίτη, η Λωζάννη και το Βερολίνο.

*17/9-24/10, Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης MIET, Βασ. Όλγας 108
16/09/2014
Πηγή: www.parallaximag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: