Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν έγιναν εγγραφές σε Επαγγελματικό Λύκειο στη Χαλκιδική, λόγω απουσίας Διευθυντών

Για ακέφαλα σχολεία κάνει λόγο η Ομοσπονδία Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης σε επιστολή της προς το Υπουργείο Παιδείας. Πρόκειται για ορισμένα από τα νέα Επαγγελματικά Λύκεια που ίδρυσε το Υπουργείο Παιδείας.
«Από τις 4 Αυγούστου και μέχρι σήμερα, μετά την παρέλευση ενός και πλέον μήνα, για ορισμένα από τα νεοϊδρυθέντα αυτά σχολεία δεν έγιναν οι προβλεπόμενες ενέργειες και ΔΕΝ έχουν οριστεί Διευθυντές, ΔΕΝ στελεχώθηκαν!» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η ΟΛΤΕΕ αναφέρει ενδεικτικά ότι έχει δεχθεί καταγγελίες για σχολεία όπως είναι το εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Νέων Μουδανιών (Δ.Δ.Ε. Χαλκιδικής), το εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Πλατανιά (Δ.Δ.Ε. Χανίων), κλπ. Βέβαια η ΟΛΤΕΕ δεν παραλείπε να αναφέρει ότι υπήρχαν ΔΔΕ όπου εγκαίρως ορίστηκαν Διευθυντές των σχολείων αυτών (πχ. εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Καλαμάτας της Δ.Δ.Ε. Μεσσηνίας).
Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε η ΟΛΤΕΕ σε κάποια από τα «ακέφαλα» σχολεία δεν έγιναν εγγραφές μαθητών καθώς δεν υπήρχε υπήρχε Διευθυντής για να τις πραγματοποιήσει, όπως ορίζει ο Νόμος, αλλά διενεργείται «διερεύνηση» και «καταγραφή ενδιαφέροντος» για εγγραφή μαθητών, με «προεγγραφές» από «επιτροπή Δ/ντων» υπό τη Δ.Δ.Ε.


 axortagos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: