Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Κώστας Αχ. Καραμανλής: «Δεν πάω Χαλκιδική»

Δεν πρόκειται να παραστεί (εκτός αν την τελευταία στιγμή αλλάξει γνώμη) ο Κ. Καραμανλής (φωτογραφία), αλλά ούτε και ο πατέρας του, πρώην υπουργός Αχιλλέας Καραμανλής. Και την απόφασή του αυτή κοινοποιούσε την Τετάρτη σε διοργανωτές της εκδήλωσης. Δεν θα είναι στη Χαλκιδική, όχι επειδή έχει άλλη ασχολία ή θα βρίσκεται στο εξωτερικό. Εκείνο που έμαθα είναι ότι ο κ. Καραμανλής (τζούνιορ) έλεγε σε συνεργάτες του ότι η προετοιμασία της εκδήλωσης έγινε στο πόδι (χρησιμοποίησε μάλιστα τη λέξη «προετοιμασία... γονατογραφίας»). Και εδώ συμβαίνει κάτι περίεργο. Πάντως από τη ΝΔ θεωρούν ότι τελικά θα παραστεί ο Αχ. Καραμανλής και μάλιστα μαζί με τους Ι. Βαρβιτσιώτη, Π. Μολυβιάτη, Στ. Δήμα και Δ. Σιούφα. Τώρα, θα αναρωτηθείτε, ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής τι θα κάνει; Εκείνο που έμαθα είναι ότι ο κ. Καραμανλής επρόκειτο να πάρει απόφαση την Τετάρτη το βράδυ και θα ειδοποιούσε σχετικά. Τελικά, μαθαίνω ότι πήρε απόφαση να παραστεί. Να είστε βέβαιοι όμως ότι δεν πρόκειται να μιλήσει.
Ξέχασαν τον πρέσβη

Ισως να μην το είχατε αντιληφθεί, αλλά στην καγκελαρία, στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς με την Ανγκελα Μέρκελ, απουσίαζε (από ελληνικής πλευράς) ένα σημαντικό πρόσωπο: ο πρεσβευτής της Ελλάδας στο Βερολίνο Παναγιώτης (Νότης) Ζωγράφος. Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό - να επισκέπτεται ο Πρωθυπουργός το Βερολίνο, να συναντάται με την καγκελάριο και να απουσιάζει ο πρεσβευτής. Ο κ. Ζωγράφος, από τους πλέον έμπειρους διπλωμάτες που διαθέτει το υπουργείο Εξωτερικών, δεν το άφησε έτσι. Μαθαίνω ότι διαμαρτυρήθηκε εντόνως και μάλιστα έφθασε σε σημείο να παραιτηθεί. Ενας Θεός ξέρει αν θα επιμείνει ή όχι στην παραίτησή του, τη στιγμή που τον κ. Σαμαρά στη σημαντική αυτή συνάντηση συνόδευαν οι Χρ. Λαζαρίδης, Στ. Παπασταύρου και Σοφία Βούλτεψη και στον έλληνα πρεσβευτή (που έχει και θεσμικό ρόλο) να μην είπε κανείς τίποτα. Ρώτησα κυβερνητικό παράγοντα να μου πει γιατί ξέχασαν τον πρεσβευτή και μου απάντησαν με ένα ξερό: «Το πρόγραμμα το ετοίμασε η καγκελαρία, δεν είχαμε εμείς ανάμειξη».
Πώς η Μέρκελ υποχρέωσε τον Σαμαρά

Η συνάντηση στην καγκελαρία βρισκόταν προς το τέλος της όταν ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε την κυρία Μέρκελ και για το αυξημένο κύμα γερμανών τουριστών που ήλθε το καλοκαίρι στη χώρα μας. Δόθηκαν μάλιστα και στοιχεία για το πόσοι ήλθαν για τουρισμό το καλοκαίρι του 2013 και πόσοι το καλοκαίρι του 2014. Κάποια στιγμή η κυρία Μέρκελ κούνησε το κεφάλι της και είπε στον Πρωθυπουργό ότι στον αριθμό των γερμανών τουριστών που επισκέφθηκαν την Ελλάδα θα έπρεπε να προσθέσει ένα ακόμη άτομο. Και προτού καταλάβουν τι ακριβώς εννοούσε έδωσε η ίδια την απάντηση: «Εμένα. Ηρθα και εγώ στην Ελλάδα». Πάντοτε έχει έναν τρόπο να μας υποχρεώνει η καγκελάριος.
Ο Αδωνις άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Πυρ ομαδόν κατά Αδ. Γεωργιάδη που δήλωσε ότι αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποσύρει τα χρήματά του από την τράπεζα. Πρώτα απ' όλα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ενώ ζήτησαν παρέμβαση του εισαγγελέα, επανήλθαν και ετοιμάζονται, όπως έμαθα, να κάνουν και διάβημα προς τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ι. Στουρνάρα. Εν συνεχεία οι πασόκοι. Πρώτος ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λ. Γρηγοράκος, ο οποίος θυμήθηκε ότι παρέλαβε (από τον Αδωνι) ένα άθλιο, όπως το χαρακτήρισε, σύστημα ΕΣΥ: «Φθαρμένο, αδιαφανές και διαπλεκόμενο» (προσοχή, σοβαρές κατηγορίες που θέλουν απάντηση) συμπληρώνοντας μάλιστα ότι οι προηγούμενοι είχαν «τσακωθεί» με τους πάντες, δεν μιλούσαμε με γιατρούς, με φαρμακοποιούς, με συνδικαλιστές κ.τ.λ.: «Και τι θέλετε να κάνουμε, να συνεχίσουμε την πολιτική Αδωνη;» διερωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός. Εν συνεχεία τη σκυτάλη πήρε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ Δ. Καρύδης που χαρακτήρισε «αθλιότητες και γελοιότητες» τα όσα είπε ο κ. Γεωργιάδης. Ο κ. Γ. Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ είπε και αυτός ότι ο Αδωνις λέει «γελοιότητες» όταν δήθεν αποκάλυψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να κρατικοποιήσει το ΤΧΣ: «Τι να κρατικοποιήσει, είναι ήδη δημόσιο» είπε αλλά υπήρξαν και υπερασπιστές βουλευτές του Αδώνιδος, όπως για παράδειγμα ο Ιορδάνης Τζαμτζής που υπενθύμιζε σε «γαλάζιους» βουλευτές πόσοι είναι οι... εκατομμυριούχοι του ΣΥΡΙΖΑ και τους ονομάτιζε έναν-έναν ξεχωριστά.
Ογδόντα πλοία στο Αιγαίο

Επίδειξη δύναμης κάνει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, θέλοντας να κλείσει, όπως έλεγε ανώτατος αξιωματικός, τα στόματα όσων ισχυρίζονται ότι η κρίση χτύπησε σοβαρά και τις Ενοπλες Δυνάμεις. Στην άσκηση «Παρμενίων» που αρχίζει οσονούπω θα βγουν στο Αιγαίο 80 πολεμικά πλοία: «Πείτε ποιοι έβγαλαν τόσο μεγάλο αριθμό πλοίων σε άσκηση από την εποχή του Κουντουριώτη;» έλεγε ενώ τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας θα πραγματοποιήσουν πάνω από 800 εξόδους. Ο ίδιος ανώτατος αξιωματικός προανήγγειλε ότι στην στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου (αν και θα είναι άλλος υπουργός, αφού ο κ. Αβραμόπουλος θα έχει αναλάβει επίτροπος) θα παρελάσουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης κανονικά τα άρματα μάχης, οχήματα μεταφοράς προσωπικού, πυροβόλα και θα υπάρξουν πτήσεις πολεμικών αεροσκαφών στον χώρο πάνω από την εξέδρα των επισήμων.
 
 
 tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: