Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ....

Με τους καθιερωμένους αγιασμούς, καθώς και με τη διανομή των βιβλίων στους μαθητές, ξεκινά αύριο Πέμπτη η σχολική χρονιά σε όλα τα σχολεία της χώρας...
Βασικό πρόβλημα για ακόμη μια χρονιά αποτελεί η  στελέχωση των σχολείων από εκπαιδευτικούς.

Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται και εφέτος με αναπληρωτές και μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί 3.000 τέτοιες προσλήψεις.

Ωστόσο υπολογίζεται πως υπάρχουν ακόμη 9.000 περίπου κενά και εκτιμάται πως οι προσλήψεις αναπληρωτών θα συνεχιστούν μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Μέχρι σήμερα έχουν καλυφθεί τα κενά κατά 65% στα νηπιαγωγεία και κατά 66,4% στα δημοτικά σχολεία, ενώ σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν ακόμη 2.000 ονόματα αναπληρωτών για την Ειδική Αγωγή.

Ειδικότερα, προσλήφθηκαν 586 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών για την κάλυψη λειτουργικών κενών αποκλειστικά και μόνον στο Ολοήμερο Τμήμα των Ολοήμερων Νηπιαγωγείων και 421 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων για την κάλυψη λειτουργικών κενών αποκλειστικά και μόνον στο απογευματινό πρόγραμμα των κλασσικών Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων.

Επίσης, προσλήφθηκαν ως προσωρινοί αναπληρωτές 1.134 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων και 356 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και 198 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ02, 100 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ03, 67 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ04.01, 33 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ04.02 και 100 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ04.04 για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε δημόσια σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όσον αφορά τα ολοήμερα, - ένας θεσμός που βοηθά πολύ τους εργαζόμενους γονείς - πολλά είναι τα κενά που για τα απογευματινά προγράμματα και ιδίως στα 1.282 δημοτικά με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: