Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΕΤΟΣ ΣΤΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ: Το πρώτο βιβλίο ,του Πολυδεύκη Παπαμιχαήλ από την Κασσάνδρα

Μπορεί κανείς σε λίγα λεπτά της ώρας να ονειρευτεί τις αναμνήσεις του χωρίς να διαταράξει την ορθή σειρά των γεγονότων, και τους πραγματικούς ρόλους των πρωταγωνιστών τους; Δύσκολο…

Ο Ντίνος, μεγαλωμένος στις Χαριλιώτικες γειτονιές και αργότερα στη Μάρκου Μπότσαρη, έζησε την εποχή της ασπρόμαυρης τηλεόρασης, των κόμιξ, της ντίσκο, των παιχνιδιών της αλάνας και του δρόμου, τις μπίλιες, το κυνηγητό και τη μπάλα.
Τα πρώτα του χτυποκάρδια, ανεκπλήρωτα και μη, εκτυλίχθηκαν μεταξύ Θεσσαλονίκης, Νέας Σκιώνης και Κομοτηνής. Ο πολλά υποσχόμενος παιδικός έρωτας που, περιέργως, εξαφανίστηκε μετά τις Πανελλήνιες εξετάσεις και ξαναεμφανίστηκε χρόνια αργότερα, απασχολεί συνεχώς..
Φίλος του ποδοσφαίρου πρόλαβε τα αγνά φίλαθλα χρόνια όπου οι αντίπαλοι οπαδοί κάθονταν ακόμα
δίπλα-δίπλα στις εξέδρες του γηπέδου αλλά και την μεταγενέστερη εποχή του μισαλλόδοξου και ξενόφερτου χουλιγκανισμού.
Ώριμος, πια, αναπολεί, καταλήγοντας πως το «ταξίδι» μετράει περισσότερο από την «Ιθάκη». Πως αξίζει η αναπόληση σε όλα εκείνα τα «ψεύτικα και τα αληθινά» που είτε, πράγματι, συνέβησαν είτε απλά τρύπωσαν απρόσκλητα στο θάλαμο των αναμνήσεων και αναδεικνύουν τη γλυκιά γεύση της νιότης ως το θεραπευτικό βάλσαμο στις πληγές της ωριμότητας.
Αλλά, ταυτόχρονα, και μια απαραίτητη απάντηση σε ένα εξωφρενικό Βαλκανικό ψέμα…
Γνωρίστε τον συγγραφέα
Η παρθενική συγγραφική απόπειρα για τον Πολυδεύκη Παπαμιχαήλ που επί μία 20ετία αρθρογραφεί, κυρίως, στην τοπική εφημερίδα «Η ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ» της Χαλκιδικής, και από την εποχή του διαδικτύου σε διάφορα αθλητικά sites (paokmania, fcpaok.gr, paokforum.gr.) με το ψευδώνυμο Outsider.
Γεννημένος το 1964 στο Σίδνεϋ Αυστραλίας βρέθηκε 8 χρονών στη Θεσσαλονίκη.
Το 1983 τέλειωσε το 2ο Λύκειο Χαριλάου και αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του
Δημοκρίτειου Θράκης. Επί σειρά ετών είναι σύμβουλος της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Χαλκιδικής

ISBN: 978-618-5067-47-2 | σελ: 436 | διαστάσεις: 14Χ21 | τιμή: 18 ευρώ


Ένα ακόμη βιβλίο των Εκδόσεων iWrite
Με την εμπειρία των Πρότυπων Εκδόσεων Πηγή
www.iWrite.gr | 2311 27 28 03 | info@iwrite.gr



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: