Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ

  Γράφει ο  Βασίλης Τσούγκαρης
Πολύς είναι ο θόρυβος των τελευταίων ημερών σχετικά με απειλές για τη ζωή τους που δεχτήκαν  τόσο η Κριστίν Λαγκάρντ, όσο και ο Αλέξης Τσίπρας όταν μίλησαν για «μεγάλα κεφάλια» που δεν πληρώνουν φόρους.
Το…. φανερό «μυστικό» της Ελλάδας, το σύστημα των εχόντων, που υποχρεώνει τους μη έχοντες να πληρώνουν με το αίμα τους για χρέη άλλων προκειμένου να καλυφτούν οι μαύρες τρύπες της οικονομίας.
ΟΛΟΙ χρωστούν σε αυτή τη χώρα, ακόμα και εκείνοι που ΚΑΠΟΤΕ ήταν εντάξει με τις υποχρεώσεις τους.
Χρέη, χρέη, χρέη, που καλείται να πληρώσει ο κοσμάκης λες και εκείνος τα έκανε, εκείνος ευθύνεται για το ότι κάποιοι «δεν γουστάρουν» να πληρώσουν με την ΑΝΟΧΗ των εκαστοτε κυβερνήσεων.
Αξίζει να δούμε την....
είδηση, γιατί ΑΝ, λέω ΑΝ είναι αλήθεια οι ισχυρισμοί για τις απειλές κατά της ζωής, τότε όχι μόνο έχουμε ξεφύγει για τα καλά σαν … «κράτος» (λέμε τώρα) αλλά έχουν νομιμοποιηθεί οι λεγόμενοι «νταβατζήδες μας.
ΜΑΚΑΡΙ να ασχοληθεί η δικαιοσύνη, και να μπουν τα πράγματα στη θέση τους.
Να και η είδηση….
«ΗΚριστίν Λαγκάρντ είχε μιλήσει με νόημα για τον ναυτιλιακό τομέα που δεν πληρώνει φόρους.
 Ανάλογες καταγγελίες ότι απειλήθηκε η ζωή του είχε κάνει και ο ΑλέξηςΤσίπρας από τη ΔΕΘ.
 Ο υπουργός Δικαιοσύνης έστειλε επιστολή στη κα Λαγκάρντ για τα όσα υποστήριξε ώστε να βοηθήσει τις ελληνικές αρχές.
Η αποκάλυψη της διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ ότι δέχθηκε απειλές κατά της ζωής της, όταν μίλησε για τους έλληνες φοροφυγάδες, αλλά και οι ανάλογες καταγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα έχουν προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες εξετάζουν το ενδεχόμενο να διατάξουν τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.
Συγκεκριμένα, οι εισαγγελικές αρχές εξετάζουν  το ενδεχόμενο να διατάξουν ή όχι προκαταρκτική έρευνα τόσο για την επίμαχη αναφορά της κ. Λαγκάρντ, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στους Financial Times, για απειλές κατά της ζωής της, όσο και για τις ανάλογες απειλές, που, όπως κατήγγειλε, δέχθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Υπενθυμίζεται, ότι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ έκανε λόγο για απειλές που δέχτηκε και εκείνος.
Νωρίτερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου, απέστειλε επιστολή στην κ. Λαγκάρντ με την οποία της ζητάει περισσότερες πληροφορίες για το επίμαχο θέμα, προκειμένου οι ελληνικές Αρχές να μπορούν να προχωρήσουν σε νόμιμες ενέργειες.
Στη συνέντευξή της η Κριστίν Λαγκάρντ της στους Financial Times άναψε φωτιές καθώς είπε πως όταν μίλησε για τους Έλληνες φοροφυγάδες δέχθηκε απειλές για τη ζωή της και μάλιστα εξαιτίας αυτών των απειλών, αυξήθηκε η φρουρά της.
Μάλιστα, μιλώντας με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας, η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε πως "καλύτερα να μην πω πολλά, γιατί όπως ξέρετε στο παρελθόν όταν μίλησα για τους Έλληνες και τους φόρους τους, έλαβα απειλές για τη ζωή μου".
Ωστόσο, η Κριστίν Λαγκάρντ δεν έμεινε σε αυτό και συνέχισε και αναρωτήθηκε με νόημα: "Αλλά πληρώνει στα αλήθεια τους φόρους τους ο ναυτιλιακός τομέας; Οι άλλοι; Δεν νομίζω". Με τη φράση αυτή η Κριστίν Λαγκάρντ ουσιαστικά εξέφρασε την πεποίθηση πως οι παραπάνω δεν πληρώνουν τους φόρους τους στην Ελλάδα.
newsit
Αυτή είναι η είδηση, και η πηγή της, και περιμένουμε ΟΛΟΙ τη δικαιοσύνη να βάλει το χέρι της ΜΗΠΩΣ και διορθωθεί ΚΑΠΟΤΕ κάτι σε αυτή τη χώρα κουρελού, όπου κυβερνήσεις και λοιποί ΚΛΕΦΤΕΣ φωνάζουν, και απειλούν τον κοσμάκη, και κοιτούν να του ξεκολλήσουν και το τελευταίο περιουσιακό στοιχείο που του απέμεινε για να καλύψουν τις δικες τους οφειλές, τα δικά τους από χρόνια χρωστούμενα.
Και κοιτάξτε ειρωνεία!
Λίγες μέρες πριν «σκάσει» η καταγγελία Λαγκάρντ και Τσίπρα, είδαμε σε επανάληψη την ταινία «ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ».
Τυχαίο; Δε νομίζω.


Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: