Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Φορολογική "αμνηστία" σε όσους φέρουν πίσω στην Ελλάδα τα κεφάλαια που φυγάδεψαν στο εξωτερικό

Η κυβέρνηση θέλει να δώσει κίνητρα προκειμένου να επιστρέψουν κεφάλαια από το εξωτερικό και για να το πετύχει θα δώσει φορολογική αμνηστία σε όσους αποφασίσουν να επιστρέψουν τα χρήματα τους.
Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν θα υπάρχουν «πόθεν έσχες», φορολογικοί έλεγχοι και συντελεστές 42% για τα κεφάλαια που θα επιστρέψουν στη χώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της....
εφημερίδας «Τα Νέα». Ο στόχος είναι να επιστρέψουν χρήματα στις ελληνικές τράπεζες με εφάπαξ φόρο 15% ή να επενδυθούν με φορολόγηση κεφαλαίου και συντελεστή 7,5% ενώ παράλληλα θα υπάρξει και φορολογική αμνηστία.
Κάνοντας τα παραπάνω η κυβέρνηση εκτιμά πως θα πείσει τους Έλληνες που έχουν βγάλει τα χρήματα τους στο εξωτερικό ή τα έχουν κρυμμένα στο εσωτερικό, να τα επιστρέψουν στις ελληνικές τράπεζες. Με 15% συντελεστή φόρου, το κέρδος για το ελληνικό Δημόσιο είναι 1,5 δισ. ευρώ ή «μισός ΕΝΦΙΑ» όπως λένε χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με την εφημερίδα, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ταχύτερη μείωση των φορολογικών συντελεστών για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: