Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιες μειώσεις φόρων εξετάζει η κυβέρνηση

Σε σταδιακές μειώσεις φόρων σχεδιάζει να προχωρήσει η κυβέρνηση, για όσο διάστημα δεν μπορεί να τους καταργήσει.

Ακόμα και στην περίπτωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που με βάση το Μνημόνιο θα έπρεπε φέτος να καταργηθεί, επειδή η Τρόικα δεν....
έκανε δεκτή την μείωσή του κατά 50%-100%, το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται σενάρια μείωσης κατά 30% μεσοσταθμικά, που θα συνδιαστεί πιθανότατα και με αύξηση του ορίου εισοδήματος άνω του οποίου επιβάλλεται η εισφορά.
Ταυτόχρονα, στο οικονομικό επιτελείο εξετάζουν και άλλα σενάρια φοροελαφρύνσεων για όλους, τα οποία θα αποτυωθούν και στο προσχέδιο του νέου κρατικού προϋπολογισμού που θα δημσοιοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου. Ειδικότερα σχεδιάζεται:
- Μείωση στο Τέλος επιτηδεύματος, από τα 650 ευρώ που είναι σήμερα, στα 500 ευρώ.
- σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών, αρχίζοντας από το 2015. Στόχος είναι ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής να μην υπερβαίνει το 32% από 42% που ανέρχεται σήμερα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
- Μείωση σε βάθος χρόνου και για τον βασικό φορολογικό συντελεστή 26% - 33% που επιβάλλεται σήμερα στις επιχειρήσεις. Πιθανότατα θα μειωθεί σε πρώτη φάση στο 20% και αργότερα θα διαμορφωθεί στο 15%.
- Μείωση μείωση μέχρι την πλήρη κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.
Από φέτος θα μειωθεί πάντως, μετά τον ΕΝΦΙΑ, και ο ειδικός φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ θα αυξηθούν οι δόσεις για οφειλές στο δημόσιο σε μέχρι και 72 δόσεις ή, σε εξαιρετικές περιπτώσεις και υπό αυστηρές προϋποθέσεις, και στις 100.
Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: