Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.

  Γράφει ο  Βασίλης Τσούγκαρης
Και μόλις βγούμε και ξαναμπούμε «βγαίνοντας», κάποιος να κλείσει και την πόρτα γιατί κάνει πολύ «ρεύμα»…
Το ότι μας δουλεύουν ψιλό γαζί, αυτό είναι πιο παλιό και από τις λάσπες! Η κοροϊδία, το δούλεμα, η βλακώδης ανοχή μας, και ένα σωρό άλλα, είναι σε καθημερινή βάση τα τελευταία χρόνια τόσο, που μπορούμε να διεκδικήσουμε το ρεκόρ Γκίνες κοροϊδίας.
Τα πολιτικά «αστερία» αυτού του τόπου, παίζουν το παιχνίδι τους σε βάρος μας εν μέσω δημοσκοπήσεων, και συνεντεύξεων τύπου, από τις οποίες προκύπτει (τις συνεντεύξεις) πως ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κάτι «άλλαξε» στη χώρα, πως βγαίνουμε από το τούνελ, κλπ, κλπ, κλπ.
Λένε αυτοί, τα χάφτουμε εμείς, το χάλι μας γίνεται μεγαλύτερο, και ο χειμώνας έρχεται, ακόμα πιο δύσκολος από τον....
προηγούμενο. Κατά τα άλλα, «βγαίνουμε» από την κρίση. ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ, πως από την κρίση ΕΙΧΑΜΕ βγει, (δεν τα λέω εγώ αυτά, αλλά οι «γραβατωμένοι») εδώ και ένα χρόνο(;), δε θυμάμαι πότε έγιναν οι δηλώσεις, αλλά επειδή συνηθίσαμε και μας άρεσε, ξαναμπήκαμε. Με αυτό το μπες βγες, «πλευριτωθήκαμε» σαν χώρα, και άντε τώρα να μας περάσει.
Τα λένε οι πολιτικοί, τα πιστεύουν, και έχουν την απαίτηση να τα πιστέψουμε και εμείς, τρέμουν στην ιδέα και μονό μιας αντίδρασης μας. Ξέρουν, πως έτσι και ξεκινήσει ο κόσμος να αντιδρά, τους πήρε και τους σήκωσε, μόνο που ο κόσμος ΑΚΟΜΑ κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, και αυτό τους βολεύει. Είναι σα να λέμε, «βούτυρο στο ψωμί τους».
Διάβασα τις δηλώσεις Βενιζέλου στο προξενείο της νέας Υόρκης και με έπιασαν τα διαόλια μου.
Τι είπε ο τρισμέγιστος;
«Την άποψη ότι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος, από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται. Συγκεκριμένα, μιλώντας σε εκπροσώπους ελληνικών ομογενειακών οργανώσεων στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε τη στήριξή τους στην προσπάθεια για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και είπε ότι οι επενδύσεις είναι αυτές που θα δώσουν δουλειά και θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να ξεπεράσει το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας.
Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες και ότι «η κρίση μας έκανε πολύ πιο ώριμους». «Δυο ενδογενείς πόρους ανάπτυξης έχουμε: τους ανθρώπους μας και τη γη μας. Από εκεί ξεκινούν όλα. (…) Και δεν χρειάζεται να έχω άλλο παράδειγμα εκτός από εσάς για το τι σημαίνει ελληνικό πνευματικό κεφάλαιο», επεσήμανε, προσθέτοντας ότι ο ελληνισμός της διασποράς φροντίζει ώστε να ανατρέπονται άδικα και ατεκμηρίωτα στερεότυπα σε βάρος της Ελλάδας.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε την ανάγκη να μην επαναλαμβάνονται οι εσωτερικές πολιτικές αντιθέσεις στην Ελλάδα, καθώς όπως σημείωσε, ο ελληνισμός πρέπει να είναι αρραγής και ενωμένος.
Τόνισε ακόμη ότι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού. «Τώρα η Ελλάδα είναι έτοιμη να βγει από την κρίση και το Μνημόνιο, να αλλάξει κεφάλαιο, να ξαναγυρίσει στην κατάσταση της ισότιμης, αυτοδύναμης χώρας  - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ζώνης του ευρώ.  Αυτό έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία, διότι η επιλογή που κάναμε ήταν μια επιλογή δύσκολη, επώδυνη, με τεράστιο πολιτικό, κοινωνικό και συναισθηματικό κόστος. Διαλέξαμε το δύσκολο δρόμο της παραμονής στην Ευρωζώνη, γιατί αυτός ήταν ασφαλέστερος για τη χώρα και αυτός που προσέφερε τελικά στους Έλληνες και τις Ελληνίδες τη δυνατότητα να ελπίζουν ξανά πως πάρα πολύ γρήγορα η Ελλάδα, όχι απλά και μόνο θα βρει την θέση που κατείχε, αλλά και μια πολύ πιο καλή, ανταγωνιστική θέση μέσα στην Ευρώπη», είπε.
Επανέλαβε τέλος ότι «δεν υπήρχε άλλη επιλογή» καθώς «όταν έχεις μπροστά σου το δίλημμα της ασύντακτης χρεοκοπίας της χώρας είσαι υποχρεωμένος να διαλέξεις τα δύσκολα αυτά μέτρα».
ΠΗΓΗ eklogika.gr
Ρε αδέλφια, πείτε μου κάτι.
ΠΟΤΕ η Ελλάδα ήταν ισότιμη και αυτοδύναμη χώρα  - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ζώνης του ευρώ; Μια ζωή ήμασταν ο «φτωχός και καταχρεωμένος συγγενής» της. Συνέχεια με το χέρι απλωμένο για ζητιανιά.
Ζήτησε τη στήριξη των ομογενών για να ανακάμψει η οικονομία μας, ομολογώντας έμμεσα πως ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΛΛΑ, και ότι η «ασύντακτη χρεοκοπία», δεν είναι απλά ένα δίλημμα, αλλά η σκληρή για τη χώρα πραγματικότητα. Απλά, κοροϊδεύουν μαζί με εμάς και τους εαυτούς τους. Τα έχουν κάνει μαντάρα, ΔΕΝ μπορούν ούτε οι ίδιοι να συμμαζέψουν το μπάχαλο που δημιούργησαν, και εκτός αυτού, προσπαθούν να εκτελέσουν ΠΙΣΤΑ τις εντολές που δίνουν τα αφεντικά τους.
Οπότε αδέλφια της ομογένειας, ρίξτε ΕΣΕΙΣ καμιά δραχμή στη χώρα, γιατί οι ευρωπαίοι μόνο θα παίρνουν μέχρι να ξωφλησουμε αυτά που τους χρωστάμε, συν τους τόκους, συν……..
Αδέλφια, σηκωθείτε από τους καναπέδες πριν να είναι ΠΟΛΥ αργά. Ήδη δηλαδή είναι «αργά» αλλά το προλαβαίνουμε το κακό που έρχεται, έστω και την τελευταία στιγμή.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: