Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Πρόγραμμα στήριξης 800 αστέγων - Πού απευθύνεται το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας


Στην υλοποίηση του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη» θα προχωρήσει μετά τις 2 Σεπτεμβρίου το υπουργείο Εργασίας.


Στόχοι του προγράμματος είναι οι οικογένειες και άτομα που φιλοξενούνται σε ξενώνες αστέγων να λάβουν στήριξη προκειμένου να ξαναστήσουν τα νοικοκυριά τους και να μεταβούν σε αυτόνομες μορφές διαβίωσης μέσω της.... παροχής υπηρεσιών στέγασης και κοινωνικής φροντίδας, ή να αποκτήσουν εργασία στον ιδιωτικό τομέα ή απασχόληση στον αγροτικό τομέα.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 9,4 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του πρωτογενούς πλεονάσματος του κρατικού προϋπολογισμού. Από το πρόγραμμα αναμένεται να ωφεληθούν κατ’ εκτίμηση 800 άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα έλλειψης στέγης. Το συνολικό κόστος δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 11.000 ευρώ ανά ωφελούμενο άτομο.

Το πρόγραμμα απευθύνεται ειδικότερα:

-Σε οικογένειες και άτομα που φιλοξενούνται σε Κοινωνικούς Ξενώνες Αστέγων ή Ξενώνες Ύπνου ή κάνουν χρήση των υπηρεσιών Ανοιχτών Κέντρων Ημέρας Αστέγων.

-Σε οικογένειες και άτομα που έχουν καταγραφεί ως άστεγοι από τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων.
Σε γυναίκες που φιλοξενούνται σε Ξενώνες Γυναικών θυμάτων βίας.

-Σε άτομα που φιλοξενούνται σε Δομές Παιδικής Προστασίας, έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν σπουδάζουν.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, κατ’ ελάχιστον, ώστε οι ωφελούμενοι να ενταχθούν στο πρόγραμμα είναι τα εξής:

-Βεβαίωση διαμονής σε Κοινωνικό Ξενώνα Βραχυχρόνιας Φιλοξενίας ή Ξενώνα γυναικών θυμάτων βίας ή δομή παιδικής προστασίας ή βεβαίωση χρήσης των υπηρεσιών από Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων ή Ξενώνα Ύπνου ή βεβαίωση από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου.

-Έκθεση του κοινωνικού λειτουργού των ανωτέρω δομών, ή της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου, που τεκμηριώνει τη δυνατότητα ένταξης στο πρόγραμμα.

-Έκθεση αξιολόγησης από κοινωνικό λειτουργό του δικαιούχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: