Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Χαιρετισμός της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής για την νέα σχολική χρονιά 2014-2015



Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής χαιρετίζει τους νέους και παλιούς εκπαιδευτικούς όλων των σχολείων  και εύχεται καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, υγεία και δύναμη για το δύσκολο έργο που κάθε χρόνο αναλαμβάνουμε να φέρουμε σε πέρας.
     Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές στο χώρο της...
δημόσιας εκπαίδευσης. Χιλιάδες κενά-ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, μηδενικοί διορισμοί-προσλήψεις αναπληρωτών, αξιολόγηση-χειραγώγηση, διαθεσιμότητα-απολύσεις εκπαιδευτικών, νέο πειθαρχικό δίκαιο, διώξεις εκπ/κων - αυταρχικοποίηση, υποχρεωτικές μετακινήσεις, περαιτέρω ανάπτυξη του εξετασιοκεντρικού χαρακτήρα του Λυκείου (Τράπεζα θεμάτων- Νέο Λύκειο), προβληματική έως ανύπαρκτη ΠΔΣ κ.α.
       Η κυβέρνηση των μνημονίων και της τρόικα γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη. Ολοκληρώνει την κοινωνική και ανθρωπιστική καταστροφή, εξαθλιώνοντάς μας οικονομικά, ξεπουλά το δημόσιο πλούτο της χώρας!
       Όταν λοιπόν, μπαίνει θέμα πια επιβίωσης, με τα χαράτσια να κρέμονται πάνω από τα κεφάλια μας, όταν καταπατιέται κάθε έννοια δημοκρατίας, όταν στα πάντα κρεμιέται ένα πωλητήριο, όταν η ίδια η κυβέρνηση δρα σε αντίθεση ακόμη και με το Σύνταγμα, όταν η φτώχεια και η εξαθλίωση είναι απλωμένη παντού, τότε είμαστε  υποχρεωμένοι να απαντήσουμε και να παλέψουμε, παράλληλα με την εργασία μας στο νευραλγικό χώρο της Εκπαίδευσης, για την ανατροπή  αυτής της καταστροφικής για το μέλλον του τόπου πολιτικής.        
     Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική αφύπνιση, συμμετοχή στο συνδικάτο και επαγρύπνηση για τη διασφάλιση όλων των δικαιωμάτων και κατακτήσεων του κλάδου μας.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: