Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΛΑΘΟΣ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ 15 ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ...

Ένα ανθρώπινο λάθος κόστισε, τελικά, τις ζωές 15 παιδιών στη Συρία, όπως ανακοίνωσε  ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας...
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ μια μυοχαλαρωτική ουσία φαίνεται ότι αναμίχθηκε από λάθος με ένα εμβόλιο κατά της ιλαράς με αποτέλεσμα τα παιδιά να χάσουν τη ζωή τους, στην επαρχία Ιντλίμπ της βόρειας Συρίας.

Ωστόσο, ο ΠΟΥ επεσήμανε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο της δολιοφθοράς και γι’ αυτό τον λόγο η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της ιλαράς έχει ανασταλεί στην περιοχή μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα που έχει ξεκινήσει.

Η εταιρεία που κατασκεύασε το εμβόλιο το έστειλε σε μορφή σκόνης μαζί με ένα διαλυτικό σε ένα κέντρο στη Συρία όπου συγκεντρωνόταν ιατρικό υλικό. Εκεί αποθηκεύτηκε προτού σταλεί στις επαρχίας Ντέιρ αλ Ζορ και Ιντλίμπ για την εκστρατεία εμβολιασμού χιλιάδων παιδιών που ξεκίνησε τη Δευτέρα, διευκρίνισε ο Κρίστιαν Λίντμαγερ εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

«Απ’ όσα γνωρίζουμε ως τώρα, φαίνεται ότι στο κέντρο το διαλυτικό αποθηκεύτηκε (…) στο ίδιο ψυγείο με ένα μυοχαλαρωτικό. Το μυοχαλαρωτικό ονομάζεται ατρακούριο. Σε κάποιες περιπτώσεις αυτό αναμείχθηκε με τη σκόνη του εμβολίου αντί για το διαλυτικό», εξήγησε ο Λίντμαγερ.

«Είναι ξεκάθαρο ότι δεν έφταιγε ο κατασκευαστής, αλλά ότι το λάθος έγινε επί τόπου αλλά και πάλι δεν έχει καθοριστεί αν πρόκειται για ανθρώπινο λάθος ή αν ήταν σκόπιμο. Όπως και να έχει, το λάθος έγινε, βάσει των ενδείξεων, επί τόπου», υπογράμμισε.

Το μυοχαλαρωτικό, που συνήθως χρησιμοποιείται στην αναισθησία στα χειρουργεία, δρα βάσει του βάρους του ανθρώπου. Όλα τα παιδιά που πέθαναν ήταν μικρότερα των δύο ετών, ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά επέζησαν αφού εμφάνισαν συμπτώματα διάρροιας, εμετού και αναφυλακτικού σοκ.

Πάντως, δεν είναι ξεκάθαρο ποιος ήταν αρμόδιος για τα ψυγεία και η έρευνα συνεχίζεται, είπε επίσης ο Λίντμαγερ, σημειώνοντας πως ο ΠΟΥ και η Unicef υποστήριζαν την εκστρατεία εμβολιασμού, αλλά δεν εμπλέκονταν άμεσα σε αυτή εξαιτίας της κατάστασης στην περιοχή, κατέληξε ο Λίντμαγερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: