Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Eνημέρωση από την Αστυν.Διεύθ.Χαλκιδικής

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής ανακοινώνεται ότι, από την απολογιστική ανάλυση των στοιχείων μηνός Ιουνίου και Ιουλίου του έτους 2014 , προκύπτουν ότι στο πλαίσιο γενικότερου και ειδικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας εν μέσω της τουριστικής περιόδου, καθώς και την καταπολέμηση κυρίως του παράνομου υπαίθριου εμπορίου και άλλων παραβάσεων σχετικά με την άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εντός και εκτός καταστήματος, πραγματοποιήθηκαν στοχευόμενοι και συστηματικοί αστυνομικοί έλεγχοι .

    Ειδικότερα αναφέρεται ότι, κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο του έτους 2014 σημειώθηκαν σημαντικά αποτελέσματα με την συγκρότηση μικτών κλιμακίων ελέγχων στην ευρύτερη περιοχή Χερσονήσου Κασσανδρείας και Σιθωνίας. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν διακόσιοι σαράντα πέντε (245) έλεγχοι στο πλαίσιο των οποίων βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν σαράντα δύο (122) παραβάσεις (στέρηση αδείας πλανόδιου μικροπωλητή, στέρηση αδείας λειτουργίας, περί πνευματικής ιδιοκτησία και λοιπές συναφείς παραβάσεις) εκ των οποίων βεβαιώθηκαν εκατό (100) παραβάσεις πλημμεληματικού χαρακτήρα για τις οποίες ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία και είκοσι δύο (22) παραβάσεις πταισματικού χαρακτήρα, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά περισσότερα από έξι χιλιάδες διακόσια ενενήντα έξι (6.296) είδη παρεμπορίου (ρουχισμός, οπτικά, αξεσουάρ CDDVD κλπ).
     Τέλος πραγματοποιήθηκαν συνολικά τετρακόσιοι είκοσι ένας (421) έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, ταβέρνες, καντίνες, τουριστικά αναψυκτήρια και λοιπά καταστήματα) και ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία σε εβδομήντα τρείς (73) περιπτώσεις, για ηχορύπανση πραγματοποιήθηκαν ογδόντα επτά (87) έλεγχοι για τις οποίες  προέκυψαν οκτώ (8) παραβάσεις και έγιναν αντίστοιχες συλλήψεις, βεβαιώθηκαν επίσης εκατόν τριάντα επτά (137) παραβάσεις πταισματικού χαρακτήρα για διάφορες παραβάσεις.
    Ενδεικτικά αναφέρονται οι παρακάτω περιπτώσεις που βεβαιώθηκαν παραβάσεις όπως (στέρηση αδείας λειτουργίας (πλημμέλημα), παραβίαση σφράγισης καταστήματος (πλημμέλημα),  στέρηση αδείας μουσικών οργάνων (πταίσμα), κατάληψη αιγιαλού (πλημμέλημα) και λοιπές συναφείς παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος).



Από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής ανακοινώνεται ότι, λόγω της επικινδυνότητας στη Χ.Θ. 41+500 της Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών αποκλείσθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα του ρεύματος κυκλοφορίας από Ν. Μουδανιά – Θεσσαλονίκη για την διερεύνηση και αποκατάσταση του οδοστρώματος.
Κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης εργασιών εκατέρωθεν η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με την κάθετη και οριζόντια σήμανση, η οποία θα καθοδηγεί και θα διευκολύνει του οδηγούς για την καλύτερη και ασφαλέστερη μετακίνησή τους.
Για την αποφυγή ταλαιπωρίας των οδηγών που θα αναχωρήσουν από τη Χαλκιδική προτείνονται τα κάτωθι εναλλακτικά δρομολόγια:
Για όσους κινούνται από τη Χερσόνησο της Σιθωνίας κίνηση προς Θεσσαλονίκη μέσω Πολυγύρου
Για όσους κινούνται από τη Χερσόνησο της Κασσάνδρας κίνηση προς Θεσσαλονίκη κίνηση ως κάτωθι:
 Από την Επαρχιακή Οδό Ν. Μουδανιών – Σιθωνίας μέσω Πολυγύρου
Από τον κόμβο Πορταριάς μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού (Τρίγλια – Ελαιοχώρια – Σύλλατα) και έξοδος στον κόμβο Ν. Καλλικράτειας
Από τον κόμβο Σωζοπόλεως μέσω της παραλιακής οδού (Ν. Ηράκλεια – Επανομή).
   
Από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής, ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την πρόληψη και καταστολή της εν γένει παραβατικότητας και την καταπολέμηση της παράνομης (ελεύθερης) κατασκήνωσης, πραγματοποιήθηκαν χθες 07.08.2014 από τις πρωινές έως τις μεσημβρινές ώρες, στοχευμένοι έλεγχοι στην ευρύτερη περιοχή της χερσονήσου Σιθωνίας Χαλκιδικής.
Στην αστυνομική δράση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας Πολυγύρου και του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Νικολάου, καθώς και της Β’ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Χαλκιδικής και ελέγχθηκαν 105 άτομα, εκ των οποίων 35 ημεδαποί και 70 αλλοδαποί, καθώς και 80 οχήματα.
Ειδικότερα, σε διάφορες περιοχές του Δήμου Σιθωνίας Χαλκιδικής (Αρετές, Αζάπικο, Στυλαδάριο, Τριστινίκα, Πόρτο Κουφό, Κάστρο Τορώνης) πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι που σχετίζονται με την παράνομη κατασκήνωση, κατά τους οποίους προσήχθη 1 άτομο και βεβαιώθηκαν συνολικά 57 παραβάσεις για παράνομη εγκατάσταση σκηνών.
Ανάλογες δράσεις θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται και στο μέλλον. 

 Από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής, ανακοινώνεται ότι, από 18-07-2014 έως 23-07-2014 διενεργήθηκαν, ειδικοί και γενικοί εξειδικευμένοι έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και σε ξενοδοχεία και καμπινγκ, στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Χαλκιδικής, από εξαμελές κλιμάκιο του ΙΚΑ της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχων Ασφάλισης Νομού Αττικής με τη συνδρομή και υποστήριξη του ανωτέρω κλιμακίου με δυο (2) στελεχών της Υπηρεσίας μας ανά ημέρα ελέγχου, στο πλαίσιο γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού αμφότερων των υπηρεσιακών φορέων για την καταπολέμηση κυρίως της παράνομης εργασίας
Κατά τη διάρκεια των οποίων : 
·        Διενεργήθηκαν εκατόν είκοσι εννέα (129) έλεγχοι
·        Βεβαιώθηκαν εκατόν είκοσι ένα (121) πρόστιμα για ανασφάλιστους εργαζόμενους, το ύψος των οποίων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό του 1.149.534,73 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: