Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Με μπουρίνια και χαλάζι μπαίνει ο Σεπτέμβρης

Βροχές, καταιγίδες και άνεμοι έως 7 μποφόρ
Με ηλιοφάνεια σε αρκετές περιοχές αλλά και πρόσκαιρες βροχές, καταιγίδες και ανέμους έως 7 μποφόρ φεύγει ο Αύγουστος.
Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας από το απόγευμα αναμένονται βροχές κυρίως στα ορεινά της Δυτικής Ηπειρωτικής χώρας και της Μακεδονίας,
ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Η αλλαγή του σκηνικού του καιρού θα επηρεάσει κυρίως τη Μακεδονία και τη Θράκη, όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς, τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, όπου το θερμόμετρο θα δείξει από 19 έως 34 βαθμούς.
Στην Αττική, την  Κυριακή, το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι ενισχυμένοι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που στα ανατολικά θα φθάσουν τα 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Φθινόπωρο από Δευτέρα
Από τη Δευτέρα, ο Σεπτέμβριος μπαίνει με… πρωτοβρόχια, νεφώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, που βαθμιαία το απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή καταιγίδες. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα στα δυτικά θα ενταθούν. Οι άνεμοι στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία 6.
Ιόνιο, Ηπειρωτικά, Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, θα χτυπήσουν καταιγίδες την Τρίτη και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι όμως θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: