Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Θέατρο | Δείπνο με φίλους

Δυο ζευγάρια από την Νέα Υόρκη, ο ορισμός των οικογενειακών φίλων, δεν περίμεναν ότι με ένα συνηθισμένο δείπνο θα άλλαζε η ζωή τους. Όλα κυλούσαν ομαλά, μέχρι που η Μπεθ  (Αλεξάνδρα Παλαιολόγου) ανακοίνωσε την διάλυση του γάμου της.
Τα προβλήματα που ανακύπτουν μετά τον γάμο εμφανίζονται όλα στην σειρά. Απωθημένα οδηγούν τον....
ευτυχές ζεύγος Μπεθ-Τομ στο διαζύγιο. Βέβαια το απωθημένο έχει και όνομα και επάγγελμα… Νάνσυ, η αεροσυνοδός (αεροπράκτορας, όπως τονίζει συνέχεια ο Τομ-Κλέων Γρηγοριάδης) .
Το πρόβλημα συμβίωσης, το μεγαλύτερο πρόβλημα των ζευγαριών στις μέρες μας, είναι αυτό που καυτηριάζεται. Δοσμένη  από την πλευρά του σεξ, η ρουτίνα προκαλεί τις εντάσεις και τους τσακωμούς στο χωρισμένο ζευγάρι, το οποίο αφήνεται στα ένστικτά του και απολαμβάνει το σεξ του, μέχρι να φτάσουν στην οριστική λύση του γάμου. 
Η ίδια ρουτίνα στο άλλο ζευγάρι αποτελεί φόβο. Η Κάρμεν και ο Μάρτιν ( Ρένια Λουιζίδου και Γρηγόρης Βαλτινός) συμμετέχουν σε ένα μαραθώνιο υποχωρήσεων, προκειμένου να διατηρήσουν την γαλήνη στον γάμο τους. Φοβούνται ότι θα έχουν την ίδια κατάληξη με τους φίλους τους. Αναρωτιούνται τι θέση έχει η συζήτηση στην δική τους οικογένεια, αλλά βρίσκουν τον τρόπο να παραμείνουν όπως όταν πρωτογνωρίστηκαν.
Στο δεύτερο μέρος, η κατάσταση αλλάζει. Τα ζευγάρια περνούν σε δεύτερη μοίρα και κυρίαρχο θέμα αποτελεί η φιλία. Ζήλιες και ίντριγκες φανερώνονται. Οι άνθρωποι μπορεί να μεγαλώνουν μαζί, να δημιουργούν μια νέα οικογένεια, που οι ίδιοι επέλεξαν, αλλά αρκεί μία στιγμή να αλλάξει τα πάντα. Οι άνθρωποι, που νόμιζες ότι καταλαβαίνεις και δεν είχες κανένα μυστικό, απομακρύνονται και δεν ξέρεις ποιο είναι το κοινό σημείο επαφής σας.
Το γέλιο δεν έλειψε. Οι ατάκες, τόσο καλά στημένες, προκαλούσαν την ευχαρίστηση του κοινού και ήταν η αιτία του χειροκροτήματος που ακολουθούσε το τέλος κάθε σκηνής. Έτσι, μας αποχαιρέτησαν μετά από δύο περίπου ώρες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: