Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

ΔΟΝΝΝΗΘΗΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΟΥ !!!

Σεισμός στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Ν.Σκιώνης, στην Κασσάνδρα , το πρωϊ της Παρασκευής ,  5.1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Η Χαλκιδικιώτισσα συγκλονίζεται και δονννννννείται.

Το ρεπορτάζ έχει ως εξής:


Αίφννννννννις δοννννννηθήκαμε Παναγιώτα μου !


-     Νοικοκυρές που έπλεναν εκείνη την ώρα αυλές και μπαλκόνια έχασαν το λάστιχο από τα χέρια και άρπαξαν με μιας την πέργκολα για να σωθούν ταράζοντας τη γειτονιά, που εκείνη την ώρα  κοιμόταν αμέριμνη. Mε το βρακί....




-    Οι πρωινές λουόμενες (αυτές που μόλις ξυπνήσουν βγάζουν το βρακί και φορούν μαγιώ και τρέχουν να μπανιαριστούν στη δροσερή θάλασσα)  βρέθηκαν αγκαλιά με τον ξένο καρχαρία καθώς στη θάλασσα σηκώθηκε ελαφρός κυματισμός που τις συγκλόνισε. Μάταια προσπαθούσαν να βγάλουν το στρώμα το εμπριμέ έξω …. Ο ξένος καρχαρίας τις κοίταζε απορημένος.


-    Παναγιώτα μου, έσπασαν τα γυαλικά στο εξοχικό του Ψωμιάδη και απ την ταραχή του πήρε τηλέφωνο στον ΑΝΤ1. Και άντε του Παναγιώτη τα γυαλικά ήταν από τη λαϊκή της Βάλτας. Mε τα δικά μου τα κρύσταλλα Βοημίας που τα έφερα μετά κόπων και βασάνων από την Πράγα όταν πήγα με το ΚΑΠΗ και τα είχα πάνω στο σκρίνιο και έγιναν κεραμιδαριό, τι θα γίνει, Παναγιώτα μου; Ποιος θα μου αποζημιώσει την οικοσκευή;


-    Θεούσες σηκώθηκαν όρθιες και έτρεξαν πανικόβλητες να ανάψουν το καντήλι, που έφεγγε και κένταγε η κόρη το μαντήλι, ντίλι , ντιλι, ντίλι.  Πανικοβλήθηκε η μέση θεούσα γιατί νόμιζε ότι την κατάλαβαν και έρχεται το τέλος της…. Πληροφορίες τη θέλουν ακόμα στα γόνατα, να ψάλλει την παράκληση απνευστί.


-    Η  μέση εργαζόμενη ούρλιαξε πάνω από το pc γιατί κόντεψε να της έρθει στο κεφάλι το ράφι με τις παραγγελίες. Βγήκε έξω από το γραφείο , ξεχνώντας το στυλό στα μαλλιά της. Η παραγγελία  για τα τουλουμοτύρια, ακόμα να γραφτεί καθώς η μέση εργαζόμενη ζήτησε αναρρωτική άδεια μετά το ταρακούνημα γιατί το έβρεξε το βρακάκι της.


-    Η μέση τουρίστρια ωστόσο, χέστηκε πανωλούθε της . Η Κασσάνδρα της βγήκε ξινή , ξυπνώντας της μνήμες από το Πουκέτ. Μάζεψε άρον άρον τα μπόγαλα και ψάχνει πτήση για να πάει σπίτι της , στην κρύα Γερμανία.


-    Η βραδινή , ούτε που το κατάλαβε. Νόμιζε ότι βλέπει ακόμα φιλμ από τα χθεσινά ποτά… Μάταια προσπαθούσε η μάνα της να την ξυπνήσει χαστουκίζοντάς τη μες τα μούτρα.


-    Η διαβαστερή κοπέλα  ανοίγει το τάμπλετ της και αξημέρωτα ψάχνει και διαβάζει για τον Εγκέλαδο. Μαθαίνει ότι τα τέκνα του Εγκέλαδου ήταν οι Γοργόνες, η Σφίγξ, η Λερναία Ύδρα, ο Γηρυόνης, ο Κέρβερος και άλλα μυθικά «τέρατα»  που απέκτησε από την ΄Έχιδνα και είχαν ταλαιπωρήσει τους πρωτοέλληνες και τώρα τη μέση Χαλκιδικιώτισσα.


-    Μόνο το τεκνό της Σκιώνης δεν ταράζετε καθόλου Παναγιώτα μου, γιατί ξέρει ότι και απόψε το βράδυ ο Εγκέλαδος θα επισκεφτεί στο κρεβάτι του. Κι ας είναι κι απ την παγωμένη Ρωσία…


-    Η περιπατήτρια έπεσε πάνω στο θάμνο και την τσίμπησαν χιλιάδες μικρά αγκαθάκια , γιατί εκεί στο δάσος η δόννννηση της ήρθε δυνατά. Σηκώθηκε μες τα χώματα και άρχισε να τρέχει φοβούμενη τα χειρότερα… Ξέρεις…το λύκο!!!


-    Η άλλη, η αναίσθητη ντε, δε νοιάστηκε. Ξύπνησε από το σεισμό και γύρισε πλευρό. Γιατι αγάπη μου, αμα έχεις νιώσει τα 11 ρίχτερ ενός έρωτα, τι να σου πει και ο Παπαζάχος;;;;;;;


της Μαρίας Παπαδημητρίου

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: