Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Οι Σκοπιανοί διαμαρτύρονται για τις επιθέσεις που δέχονται τα αυτοκίνητα τους στη Β.Ελλάδα (φωτο)!

«Είναι απαραίτητο να καταστεί σαφές στους Έλληνες ότι πρέπει να σταματήσουν αμέσως αυτήν την επαίσχυντη τακτική», σημειώνει ο αρθρογράφος, πρώην πρέσβης, Ρίστο Νικόφσκι, σε άρθρο του στα Σκόπια, που μεταφράζει το Βαλκανικό Περισκόπιο.
Ο αρθρογράφος πιστεύει ότι η Ελλάδα κοροϊδεύει του κατοίκους των Σκοπίων «και εμείς καθόμαστε και τους ανεχόμαστε», θα σημειώσει.
Θεωρεί ότι «είναι βαθύτατα προσβλητικό αυτό που επικολλούν στα οχήματα των πολιτών οι τελωνειακοί υπάλληλοι στην ελληνική μεθόριο. Το κράτος μας, λένε, είναι εντάξει, εσείς έχετε το πρόβλημα».

Χαρακτηρίζει την πράξη αυτή απολίτιστη και δεν συνάδει με τις ευρωπαϊκές διατάξεις, ακόμη ισχυρίζεται ότι εκφράζεται αγένεια και πρωτογονισμός από την Ελλάδα, η οποία παραβιάζει κατάφωρα την Ενδιάμεση Συμφωνία.
autokollito
Ο ίδιος θα επικαλεσθεί το άρθρο 14 της Συμφωνίας, το οποίο αναφέρεται στο θέμα:
«…τα μέρη να σέβονται του διεθνείς κανόνες και τους κανονισμούς, όσον αφορά τη διαμετακόμιση, τις τηλεπικοινωνίες, τα σήματα και τους κώδικες» και ισχυρίζεται ότι το σήμα «της ονομασίας ΜK είναι διεθνώς αναγνωρισμένο» και συμπεραίνει:

Άρα η Ελλάδα δεν έχει καμία βάση, πόσο μάλλον δικαίωμα να αγνοεί, να αρνείται, να μην αποδέχεται και να απορρίπτει ή να καλύπτει το υπό… αμφισβήτηση σήμα «ΜΚ» των αυτοκινήτων μας.
Είναι μια ξεδιάντροπη πρακτική και παράνομη, σημειώνει ο πρώην πρέσβης του νοτιοσλαβικού κράτους.

Οι Σκοπιανοί καταγγέλλουν κλοπές πινακίδων στην Ελλάδα

Κρούσματα αφαίρεσης πινακίδων κατήγγειλαν πολίτες του νοτιοσλαβικού κράτους κατά τη διέλευσή τους από τον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων, επιστρέφοντας στην πατρίδα τους.
Η πρώτη περίπτωση αναφέρεται σε κάτοικο του Βέλες, κάτοχο οχήματος τύπου Opel Vectra του οποίου αφαίρεσαν τις πινακίδες, επειδή είχαν την ένδειξη ΜΚ. Ο ίδιος είχε καταγγείλει την κλοπή στις 10 Αυγούστου σε θέρετρο της Κατερίνης, όπου διέμενε.
gipsy
Η δεύτερη περίπτωση αναφέρεται σε άλλον πολίτη του νοτιοσλαβικού κράτους που του αφαίρεσαν τις πινακίδες με την ένδειξη ΜΚ σε θέρετρο της Λευκάδας που παραθέριζε.
Μέχρι στιγμής, έχουν αφαιρεθεί ή καταστραφεί εννέα πινακίδες οχημάτων Σκοπιανών που είχαν την ένδειξη ΜΚ, ενώ έχουν καταγγελθεί και περιπτώσεις όπου έγραψαν άγνωστοι προσβλητικά συνθήματα στα αυτοκίνητά τους, σημειώνει το δημοσίευμα της εφημερίδας Βέτσερ.
mk
 tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: