Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Με καραμπίνα απείλησε κτηνοτρόφος στον ΟΠΕΚΕΠΕ Κοζάνης για αδικίες σε πληρωμές

Στα όρια έχει φέρει τους κτηνοτρόφους το αλαλούμ με τις πληρωμές της εξισωτικής αποζημίωσης του 2013, αλλά και η γενικότερη οικονομική δυσπραγία στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την εισβολή ένοπλου 35χρονου κτηνοτρόφου στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ Κοζάνης, το πρωί της Δευτέρας 18 Αυγούστου, ο οποίος παραδόθηκε λίγες ώρες μετά.


Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για άνδρα ηλικίας 30-35 ετών, από την Εράτυρα, ο οποίος βρέθηκει μόνος του στον επάνω χώρο των....
γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή, στην προσπάθεια να παραδοθεί.
Στο σημείο κλήθηκε ειδικός διαπραγματευτής της αστυνομίας και ψυχολόγος, ενώ στις προσπάθειες παράδοσής του φαίνεται να συνέδραμε και ο αδερφός του.
Ο κτηνοτρόφος από τον Εράτυρα παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές χωρίς να δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα, καθώς παρέδωσε και την καραμπίνα του και αυτή την ώρα οδηγείται από τους αστυνομικούς για τα περαιτέρω.
Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι εγκατέλειψαν τα γραφεία τους, ενώ ο νεαρός κτηνοτρόφος βρισκόταν μόνος του στον επάνω χώρο του ΟΠΕΚΕΠΕ με μια σφαίρα στην καραμπίνα. Όταν μπήκε στα γραφεία δεν απείλησε κανέναν, παρά μόνο έβαλε τη σφαίρα στο όπλο απειλώντας να αυτοκτονήσει. Έμεινε μόνο ένας νεαρός υπάλληλος από Βέροια για να συζητήσει μαζί του μήπως και τον μεταπείσει, αλλά ήταν μάταιο και κατέβηκε.
Όπως δήλωσε η προϊσταμένη της υπηρεσίας Βασιλική Κουτσογεωργοπούλου, ο εν λόγω κτηνοτρόφος δεν είχε υποβάλει εμπρόθεσμα κάποιες δηλώσεις που απαιτούνταν για πληρωμή και, παράλληλα, αντιμετώπιζε και άλλα οικονομικά προβλήματα.
Σε ρόλο διαπραγματευτή ο Κουκουλόπουλος
Εν τω μεταξύ, την παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Πάρι Κουκουλόπουλου προκάλεσε το περιστατικό με τον 35χρονο άνδρα που από το πρωί βρίσκεται στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κοζάνη, κρατώντας μία καραμπίνα.
Ο κ. Κουκουλόπουλος, ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες, να μιλήσει ο ίδιος με τον 35χρονο κτηνοτρόφο, μέσω της Διευθύντριας του ΟΠΕΚΕΠΕ. Η Αστυνομία πάντως δεν έδωσε ακόμα την άδεια να συμβεί κάτι τέτοιο καθώς εκτιμά πως πρέπει να γίνει επαφή με τον ειδικό διαπραγματευτή που φτάνει στο σημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: