Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Ορκίστηκε και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης- Συκεών

Πρόσκληση συναίνεσης, συναδελφικότητας, συνεργασίας και ενότητας σε όλους τους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους, για την επιτυχία υψηλών στόχων προς όφελος των πολιτών, απηύθυνε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης κατά την τελετή ορκωμοσίας των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε νωρίς το....
απόγευμα με κάθε επισημότητα, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβα, στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (πρώην αίθουσα συνεδριάσεων δημοτικού συμβουλίου, αυλόγυρος δημαρχείου), με τους συμβούλους να δίνουν τον θρησκευτικό ή πολιτικό όρκο.
Καλωσορίζοντας τα μέλη του νέου Δ.Σ. και των Τοπικών Συμβουλίων, ο κ.Δανιηλίδης, αφού τους συνεχάρη για την εκλογή τους, τους κάλεσε «να ενστερνιστούμε και να υπηρετήσουμε το λαό και τον τόπο μας έχοντας υπόψη ότι είμαστε συνάδελφοι». «Με την εμπειρία που διαθέτουμε όλοι όσοι διακονίσαμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση αρκετές τετραετίες, θέλω να σας πω ότι η προηγούμενη θητεία, τουλάχιστον σε σχέση με τα προηγούμενα 30 χρόνια, ήταν η πιο δύσκολη, η πιο προβληματική που πέρασε. Ήταν η θητεία στην οποία αντιμετωπίσαμε τα περισσότερα και τα μεγαλύτερα προβλήματα. Ελπίζουμε, πιστεύουμε και θα αγωνιστούμε ώστε η καινούρια πενταετία και στο δήμο μας, αλλά και συνολικότερα στην Τ.Α., να αποδώσει πολύ περισσότερο, έχοντας ήδη αντιμετωπίσει τα βασικά προβλήματα των πρώτων χρόνων της συνένωσης των τεσσάρων πρώην δήμων», ανέφερε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών στο σύντομο χαιρετισμό του, για να προσθέσει: «Θέλω να απλώσω χέρι συναίνεσης, συναδελφικότητας, συνεργασίας και ενότητας σε όλους τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ως διοίκηση καθ' όλη τη διάρκεια της πενταετίας έτσι ώστε αυτή η περίοδος να είναι πιο γόνιμη, πιο αποτελεσματική, πιο αποδοτική και θετική από τις προηγούμενες θητείες για τον τόπο μας, το λαό και την κοινωνία. Η στάση και η θέση μας θα καθορίζεται με βάση το νόμο και τον όρκο τον οποίο δώσαμε σήμερα για την πίστη στο Σύνταγμα και το σεβασμό των νόμων, και με βάση τα δίκαια κοινωνικά αιτήματα των πολιτών μας. Ελπίζω, πιστεύω και περιμένω από όλους τους δημοτικούς συμβούλους να επιδείξουμε το ίδιο πνεύμα συναίνεσης, συνεννόησης, συνεργασίας για να πετύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά που έχει ανάγκη, που ζητάει και δικαιούται ο λαός, η νεολαία, η κοινωνία του τόπου μας».
«Ενότητα και περισσότερη δουλειά...»
Από την πλευρά τους, οι επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης Γρηγόρης Χατζησάββας, Χρήστος Γιαρένης, Νίκος Φασφαλής και η Δ.Σ. της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ειρήνη Κατσάνη-Τερζηβασιλειάδου (εκπροσωπώντας τον κ. Χαράλαμπο Βέλλη που απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων), δεσμεύθηκαν για κριτική κι εποικοδομητική αντιπολίτευση στο πλαίσιο του θεσμικού τους ρόλου με στόχο να υπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του τόπου και των πολιτών.
Απευθυνόμενος προς τους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους ο μητροπολίτης κ.Βαρνάβας, τους κάλεσε και τους προέτρεψε να επιδείξουν «ενότητα και δουλειά». «Θέλω να σας παρακαλέσω σ' αυτές τις δύσκολες ώρες, υπενθυμίζοντας ότι δεν περισσεύει κανείς, ότι όλοι είστε μοναδικοί, ανεπανάληπτοι, πολύτιμοι, κι ο καθένας με τις δικές του εμπειρίες και τη δική του σοφία να αγωνισθεί με ενότητα, ταπείνωση και περισσότερη εργασία. Η δυτική Θεσσαλονίκη πρέπει να βρει τον βηματισμό της. Έχει σπουδαίους και υπέροχους ανθρώπους και πρέπει να εμπνεύσουμε το λαό μας. Η φιλοκαλία, η ευσέβεια, η ομορφιά, ο σεβασμός, η ανεκτικότητα και η αλληλεγγύη πρέπει να καθορίσουν τον βηματισμό μας», ανέφερε μεταξύ άλλων στο σύντομο χαιρετισμό του ο σεβασμιότατος.

Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο
Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Νεάπολης-Συκεών συγκροτείται από 41 δημοτικούς συμβούλους, με τη συντριπτική πλειοψηφία τους (25) να ανήκουν στην παράταξη «Νέα Αυτοδιοίκηση-Σίμος Δανιηλίδης», έναντι εννέα της «Αλληλεγγύης Πολιτών» (Γρηγόρης Χατζησάββας), τριών της «Αυτόνομης Ριζοσπαστικής» (Χρήστος Γιαρένης), και δυο της «Ανανέωσης Τώρα» (Νίκος Φασφαλής) και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (Χαράλαμπος Βέλλης).
Να σημειωθεί ότι το νέο Δημοτικό Συμβούλιο είναι ανανεωμένο κατά 43,92% καθώς από τους 41 Δ.Σ. οι 18 αποτελούν νέα πρόσωπα σε σχέση με το απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: