Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

ΣΤΑ ΚΕΠΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ

Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης
 Μπήκε και ο Αύγουστος στην Ελλάδα, στη χώρα της «ανάπτυξης» και των «αγορών» (όπου ξεπουλιούνται ΟΛΑ ακόμη και οι κάτοικοι της χώρας), οι Έλληνες, όσοι μπορούν, κάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, τα… «μπάνια του λαού» που λένε, και προσπαθούν να το ρίξουν λίγο έξω, εν μέσω ΕΝΦΙΑ, και διαφόρων άλλων χαρατσιών που η «ψυχοπονιάρα» κυβέρνηση μας φιλοδωρεί εκτελώντας πιστά τις εντολές των αφεντικών της, προκειμένου όσο γίνεται πιο σύντομα να μην μείνει ΤΙΠΟΤΑ σε κανέναν.
Αυτή είναι η Ελληνική καθημερινότητα σε....
πολύ γενικές γραμμές, καθημερινότητα που βρίσκει τους Έλληνες «μουδιασμένους», ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ να αντιδράσουν σε οτιδήποτε.
Μέσα στην καθημερινότητα είναι και τα αμαρτωλά Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηριών, ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ των αναπήρων και των συγγενών τους. Τα Κέντρα ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ και ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑΣ (ευτυχώς όχι όλα), τα Κέντρα όπου ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ, ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ και ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ κυριαρχούν.
Κυριαρχούν τόσο, που φτάνουμε στο σημείο να γίνονται κατά τη διάρκεια των επιτροπών ακόμα και…. ΘΑΥΜΑΤΑ..
Ανάπηροι να ….. σηκώνονται από τα αμαξιδια και να περπατούν (άρον το αμαξίδιον σου και περιπάτει), ακρωτηριασμένοι να βλέπουν να φυτρώνουν ξανά τα χαμένα τους μέλη, τυφλοί να βρίσκουν το φως τους, και πολλά άλλα, που μόνο στα ΚΕΠΑ (επαναλαμβάνω ευτυχώς όχι σε όλα) και στο Ελλαδιστάν συμβαίνουν.
Αν μάλιστα προσθέσουμε και την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ συμπεριφορά ορισμένων γιατρών, τότε το «γλυκό» δένει τέλεια.
Να θυμηθούμε ένα δυο περιστατικά, έτσι για να μη νομίζουν οι αρμόδιοι πως κοιμόμαστε (όπως θα ήθελαν).
«Έτυχε σήμερα να περνάει από Υγειονομική επιτροπή η αδελφή μου. Είχαμε κάνει ένσταση γιατί ενώ είναι σχεδόν σε αμαξίδιο και με αμέτρητες υποτροπές τα τελευταία 3 χρόνια από 67% και άνω που είναι εδώ και εννέα χρόνια, την ανέβασαν στο εξωφρενικό ποσοστό του 70%.. Μετακινείτε πλέον με αναπηρικό αμαξίδιο. Η συμπεριφορά των ιατρών απαράδεκτη. Της ζητούσαν να κάνει πράγματα που λόγω αναπηρίας δεν μπορούσε. Όπως το πολύ απλό, να σηκώσει έστω και λίγο το πόδι της καθήμενη στο αναπηρικό αμαξίδιο. Και την προσέβαλαν που δε μπορούσε.»
«Ένα από τα θύματα των Κ.Ε.Π.Α είναι κ η μάνα μου.  Άνθρωπος με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, ΧΑΠ δηλαδή, 40 χρόνων, ανεπάρκεια μιτροειδούς βαλβίδος στην καρδιά κ.α. από 67% αναπηρία που τις είχαν βγάλει πριν 5 χρόνια, τώρα που ξαναπέρασε επιτροπή την έκοψαν με ποσοστό 20%!!!!  Και δεν φτάνει αυτό μόνο.  Η επιτροπή που την εξέταζε, την "τράβαγε" λες και ήταν ένα τσουβάλι και όλα αυτά μπροστά στα μάτια μου!  Είναι ποτέ δυνατόν να γίνει καλά η αναπνοή της ή να αντικατασταθεί η διαφυγή βαλβίδος; ……   Πραγματικά είναι όλοι  οι άνθρωποι στα όρια της εξαθλίωσης.  Και εγώ σαν πιο νέα, τα βλέπω από άλλη οπτική γωνία.  "Λυπάμαι" που τους φέρονται σαν σκουπίδια, σαν άχρηστους.  Μόνο που αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι άχρηστοι, ανήμποροι είναι και το κράτος οφείλει να τους παρέχει τουλάχιστον ένα επίδομα για την υγεία τους.  Τώρα κάναμε ένσταση για δευτεροβάθμια επιτροπή.  Ο Θεός να βάλει το χέρι του!  Μόνο που αυτή τη φορά δεν θα τους επιτρέψω να φερθούν έτσι στην μητέρα μου..»
Να αναφέρω και άλλα περιστατικά των ΚΕΠΑ;
Υπάρχουν εκατοντάδες. Όπως εκατοντάδες είναι και τα…. «θαύματα» που γίνονται σε αυτά προκειμένου να «σφάξουν» ανάπηρους, να τους κόψουν το όποιο επίδομα, την όποια σύνταξη.
Και δε μιλάμε για ανάπηρους «μαϊμού» όπως θα πουν κάποιοι, για να δώσουν άλλοθι στην απανθρωπιά και τον ρατσισμό που επικρατεί.
Και ξέρετε ποιο είναι το κακό; Πως υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς και φαρισαίοι, χρησιμοποιούν σαν δεκανίκι ΟΛΑ τα άτομα με αναπηρία για να αποδείξουν και καλά, πως τα μεγαλόπνοα σχέδια τους στην υγεία, αν και στέφονται από πλήρη αποτυχία, είναι για το «καλό» των μισερών ανθρώπων (οι οποίοι θα ήταν προτιμότερο να μην υπήρχαν για να μην επιβαρύνουν το κράτος πρόνοιας).


Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: