Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Πουλήθηκε η βίλα του Θωμά Βουλινού στο νησάκι του Διάπορου Χαλκιδικής

Καθημερινά, οι κάτοικοι και οι τουρίστες στη Βουρβουρού της Σιθωνίας βλέπουν μια πλωτή φορτηγίδα φορτωμένη με οικοδομικά υλικά να πηγαινοέρχεται στο διάσημο νησάκι του Διάπορου, τον «Σκορπιό» της Βόρειας Ελλάδας.

Στο μέρος όπου δεσπόζουν ελάχιστες πανάκριβες υπερπολυτελείς βίλες, ένας Γαλλοεβραίος μεγαλοεργολάβος αποτελεί τον τελευταίο και πλέον μυστηριώδη επενδυτή, καθώς αγόρασε τη βίλα-θρύλο του εκλιπόντος επιχειρηματία και πρώην προέδρου του ΠΑΟΚ, Θωμά Βουλινού, και έχει ξεκινήσει πυρετώδεις εργασίες όχι μόνο για την ανακαίνισή της αλλά και για την κατασκευή πολυτελών ξενώνων και άλλων εγκαταστάσεων.

Ο μόνος τρόπος για να φτάσει κανείς στον Διάπορο είναι μέσω θαλάσσης. Γι' αυτό και θεωρείται το νησί των... σκαφάτων της Χαλκιδικής, όπου έχουν τις βίλες τους σε οικόπεδα-φιλέτα μεγαλοεπιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας. Οι λίγοι και εκλεκτοί ιδιοκτήτες θα υποδεχθούν το επόμενο διάστημα στον μικρό κύκλο τους κι έναν νέο γείτονα, τον Γαλλοεβραίο μεγαλοεργολάβο ονόματι Ρεμί, ο οποίος αγόρασε τη βίλα του Θωμά Βουλινού.

Η πιο παλιά
Η πολυτελέστατη βίλα ήταν η πρώτη που «ξεπήδησε» στα μέσα της δεκαετίας του '80 στον Διάπορο, προκαλώντας δέος με τη χλιδή και την πολυτέλειά της σε όσους... περαστικούς τη συναντούσαν με το σκάφος τους. Χτισμένη με πανάκριβα μάρμαρα και υλικά από όλον τον κόσμο, καταλήγει σε μια πανέμορφη ιδιωτική παραλία, ενώ διαθέτει πλήρεις βοηθητικές εγκαταστάσεις.

Μετά τον θάνατο του πρώην προέδρου του ΠΑΟΚ, η βίλα (συνολικού εμβαδού 500 τ.μ.) με τα εννέα υπνοδωμάτια και τα πέντε μπάνια τέθηκε προς πώληση για περισσότερα από 6.000.000 ευρώ, ωστόσο τον Μάιο του 2013 η τιμή της έπεσε στα 4.500.000 ευρώ. Η τελική τιμή στην οποία αγόρασε την πολυτελή βίλα ο κ. Ρεμί δεν έγινε γνωστή. Ξενοδόχοι της περιοχής υποστηρίζουν ότι την πήρε σε πολύ χαμηλότερη τιμή, καθώς η έκταση είχε μείνει αναξιοποίητη για πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα η αξία της να φθίνει.
Η ταυτότητα του ξένου επιχειρηματία αποτελεί μυστήριο. Πληροφορίες της «δημοκρατίας» κάνουν λόγο για Γαλλοεβραίο επιχειρηματία, με έργα σε Ισπανία και Γαλλία και διεθνές κύρος.


Αριστείδης Μάτιος
dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: