Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΙΟΔΙΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ...

Την κατάργηση των διοδίων ζητούν φορείς της Θεσσαλίας οι οποίοι μετείχαν την Δευτέρα σε σύσκεψη που συγκάλεσαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο δήμος Ρήγα Φεραίου και η συντονιστική Επιτροπής Αγώνα ...
κατά των διοδίων, με αφορμή το δυστύχημα που σημειώθηκε στην παλιά εθνική οδό Λάρισας-Βόλου όπου τρία νέα παιδιά έχασαν την ζωή τους.

Στη σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και με την παρουσία βουλευτών από Λάρισα και Μαγνησία, δημάρχων, εκπροσώπων κομμάτων, φορέων και στη Αστυνομίας αποφασίστηκε να ζητηθεί από την πολιτεία η κατάργηση των διοδίων, να υπάρξει συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τους παραχωρισιούχους προκειμένου να συζητηθεί αναλυτικά το θέμα.

Επίσης συμφωνήθηκε να υπάρξει εκχώρηση αρμοδιοτήτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας προκειμένου να μπορέσει να προχωρήσει σε βελτιωτικές παρεμβάσεις στην παλιά εθνικό οδό Λάρισας-Βόλου και προκειμένου αυτό να είναι εφικτό να υπάρξει και η αντίστοιχη εκχώρηση πόρων.

Το πόσο, όπως έγινε γνωστό, υπολογίζεται με «παλιές τιμές» στα 23 εκ ευρώ χωρίς τις απαλλοτριώσεις.

Ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Χρ. Κέλλας, ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις ώστε να διευκολυνθούν οι θεσσαλικοί νομοί στο θέμα τη τιμής και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Σε κάθε περίπτωση τόσο ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος όσο και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ Νασίκας «προειδοποίησαν» με δυναμικές κινητοποίησες και αποκλεισμούς εφόσον δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: