Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

ΣΟΚ!940 Έλληνες παρακολουθούν ον λάιν βιασμούς παιδιών και βρεφών

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
 Ούτε πέντε, ούτε δέκα αλλά συνολικά
940 Έλληνες, παίρνουν το ρίσκο και εκτίθενται στα ηλεκτρονικά «μάτια» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρακολουθήσουν online βιασμούς βρεφών και παιδιών μέχρι οκτώ χρονών.
 
Οι 24 ειδικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρακολουθούν όλο το 24ωρο τις ανταλλαγές σεσημασμένων αρχείων μέσω του σύγχρονου λογισμικού  CPS (Child Protection System).
 
Το λογισμικό, όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, δείχνει στους αστυνομικούς ανά πάσα στιγμή πόσα άτομα παρακολουθούν online βιασμούς παιδιών και τα IP αποτυπώματα των υπολογιστών τους.
 
Το CPS, το οποίο κοστίζει περίπου 3.000.000 ευρώ και το προμηθεύτηκε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης πριν από περίπου δύο χρόνια, δεν σταματά εκεί αλλά κατηγοριοποιεί τους παιδόφιλους που βλέπουν ζωντανά  τα αποτροπιαστικά βίντεο, ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών που απεικονίζονται σε αυτά.
 
Έτσι, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ξέρουν ποιοι από αυτούς είναι πιο επικίνδυνοι και δίνουν προτεραιότητα στη σύλληψή τους.
 
Οι πέντε αξιωματικοί ειδικών καθηκόντων που χειρίζονται το CPS έχουν κάνει μετεκπαίδευση στην Αμερική, στις εγκαταστάσεις του FBI. Όταν εντοπίσουν κάποιον από αυτούς για τον οποίο υπάρχουν ενδείξεις ότι διασυνδέεται με διεθνή κυκλώματα διακίνησης σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας, αμέσως σημαίνει στην Υπηρεσία συναγερμός.
Ενημερώνουν την Εισαγγελία και αφού ο εισαγγελέας διατάξει, τότε στέλνουν αίτημα στον παροχέα – εταιρία υπηρεσιών διαδικτύου.
 
Μετά την έγκριση του αιτήματος από την εταιρία, στήνεται η επιχείρηση των αστυνομικών που κάνουν έφοδο στο χώρο που βρίσκεται ο διαχειριστής του «βρώμικου» υπολογιστή.
 
Τον τελευταίο χρόνο, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει προχωρήσει σε 110 συλλήψεις παιδόφιλων. Σε αρκετές από αυτές τις περιπτώσεις οι δράστες είχαν προλάβει να διαγράψουν με τη χρήση ειδικών προγραμμάτων από τον υπολογιστή τους το παράνομο υλικό με αποτέλεσμα να αποφύγουν το Αυτόφωρο.
 
«Δυστυχώς, υπάρχουν Έλληνες που παρακολουθούν online βιασμούς βρεφών. Πληρώνουν συνδρομή σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες που λειτουργούν μέσω υποανάπτυκτων χωρών και βλέπουν τέτοια βίντεο.
 
Δεν μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους αυτά που παρακολουθούν. Όσα χρόνια και να υπηρετώ στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν παύω να σοκάρομαι. Ξανά και ξανά», σημειώνει στον Ελεύθερο Τύπο ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης.
 
«Οι άνθρωποι αυτοί είναι άρρωστοι. Όσο για το προφίλ τους, είναι άτομα της διπλανής πόρτας, από όλες τις κοινωνικές τάξεις.
Από ανθρώπους που δεν έχουν τελειώσει το γυμνάσιο μέχρι γιατρούς, καθηγητές και αρχιμανδρίτες. Πολλοί από αυτούς έχουν οικογένεια και παιδιά», προσθέτει.
 
 
 iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: