Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

''ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΛΗΣΟΥΝ 5,4 ΔΙΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ''...

Την άντληση 5,4 δισ. ευρώ από την πρώτη δημοπρασία του προγράμματος TLTRO της ΕΚΤ θα επιδιώξουν οι 3 από τις 4 συστημικές τράπεζες της Ελλάδας...
με στόχο την ενίσχυση του δανεισμού προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος στο διεθνές πρακτορείο, η Εθνική Τράπεζα θα επιδιώξει να αντλήσει 1,6 δισ. ευρώ στην πρώτη δημοπρασία του προγράμματος στοχευμένων συναλλαγών μακροχρόνιας χρηματοδότησης της ΕΚΤ που πραγματοποιείται τον Σεπτέμβριο, ενώ στόχος της Πειραιώς είναι να αντλήσει 2,75 δισ. ευρώ. Άλλη πηγή φέρεται να αποκάλυψε στο Bloomberg ότι η Eurobank θα ζητήσει 1 δισ. ευρώ.

Η Alpha Bank, η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελλάδος δεν θα μετέχει στη δημοπρασία του Σεπτεμβρίου αλλά δεν αποκλείεται να λάβει μέρος σε εκείνη του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή του ομίλου κ. Βασίλη Ψάλτη.

Σημειώνεται πως το εν λόγω πρόγραμμα δανεισμού της ΕΚΤ αποτελεί μέρος του πακέτου μέτρων της Τράπεζας με στόχο την επέκταση της πίστωσης σε ιδιώτες και επιχειρήσεις ώστε να τονωθεί η ανάπτυξη. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα που παραπέμπει στα στοιχεία της ΤτΕ, στην Ελλάδα ο δανεισμός προς τον ιδιωτικό τομέα υποχώρησε κατά 3,7% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, μετά από πτώση 3,5% τον Ιούνιο.

Οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών είχαν διορία μέχρι χθες το απόγευμα για να δηλώσουν στην Τράπεζα της Ελλάδας τη συμμετοχή τους στην πρώτη δημοπρασία του προγράμματος TLTRO της ΕΚΤ. Η δεύτερη δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο, καθώς διαθέτει επιλέξιμα ενέχυρα ύψους 1,8 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: