Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Θυμάστε την υπόθεση με τα αρνιά των 3,99 ευρώ στα LIDL ;

"Αρνί νωπό ολόκληρο Ελλάδος 3,99", διαφήμιζε η αλυσίδα σουπερμαρκετς LIDL το Πάσχα που μας πέρασε, μόνο που τα "ολόκληρα" ήταν τόσο λίγα, που οι οι καταναλωτές διαμαρτυρήθηκαν μαζικά. Κι έτσι, το υπουργείο Ανάπτυξης επέβαλλε ένα ΒΑΡΥΤΑΤΟ πρόστιμο. 
Δείτε αναλυτικά:
....
Πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ επέβαλε στη Lidl Hellas το υπουργείο Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, με αφορμή την παραπλανητική, όπως τη χαρακτηρίζει, πασχαλινή προσφορά των αρνιών με 3,99 ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο, μετά από διερεύνηση καταγγελιών καταναλωτών, διαπιστώθηκαν παραβάσεις ως προς το γεγονός ότι η εταιρεία προέβη σε πρόσκληση για αγορά των αρνιών σε μια δελεαστική τιμή για τον καταναλωτή χωρίς να κάνει γνωστή την ύπαρξη εύλογων λόγων για τους οποίους δεν θα μπορούσε να προμηθεύσει τα προϊόντα στην τιμή αυτή σε εύλογο χρονικό διάστημα και σε εύλογες ποσότητες, με αποτέλεσμα την παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού ως προς την διαθεσιμότητα του διαφημιζόμενου προϊόντος.

Εξάλλου, επιβλήθηκε πρόστιμο 70.000 ευρώ στη Eurobank για παράβαση του νόμου περί εταιρειών ενημέρωσης οφειλετών. Συγκεκριμένα, το πρόστιμο επιβλήθηκε για παραβάσεις ως προς τη συχνότητα οχλήσεων, την επικοινωνία στο χώρο εργασίας, την επικοινωνία πριν την πάροδο δέκα ημερών από την ημερομηνία που κατέστη ληξιπρόθεσμη η οφειλή και την όχληση οικείων προσώπων.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το υπουργείο κατά τον Ιούλιο του 2014, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 501 επιχειρήσεις και επιβλήθηκαν συνολικά 257 διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 390.000 ευρώ.
taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια: