Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Ανακοίνωση από το Ε.Κ.Α.Β.σχετικά με το περιστατικό του θανάτου 35χρονου στη Σάρτη Χαλκιδικής.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 17 Αυγούστου 2014
Το Ε.Κ.Α.Β. είναι ενισχυμένο στην Χαλκιδική κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.



Κατόπιν δημοσιεύματος σχετικά με το περιστατικό του θανάτου 35χρονου στη Σάρτη Χαλκιδικής από ανακοπή καρδιάς και τις αναφορές περί γενικότερης ελλείψεως ασθενοφόρων στην ευρύτερη περιοχή (της Χαλκιδικής), θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:




βάσει του σχεδίου κάλυψης των τουριστικών περιοχών της Ελλάδας που έχει εκπονηθεί συνολικά από την Κεντρική Διοίκηση του Οργανισμού για το Καλοκαίρι, η ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής καλύπτεται ημερησίως με 5 έως 6 ασθενοφόρα καθώς και με 8 έως 10 επιπλέον Διασώστες (με το πρόγραμμα των εσωτερικών μετακινήσεων από άλλες περιοχές).



Όσον αφορά το περιστατικό στη Σάρτη, το Ε.Κ.Α.Β. έλαβε κλήση στις 00:06 σχετικά με καρδιολογικό επεισόδιο 35χρονου άντρα. Τη δεδομένη χρονική στιγμή υπήρχαν σε διαθεσιμότητα 5(και όχι 4…) ασθενοφόρα με πιο κοντινό στο περιστατικό, αυτό που βρισκόταν στον Πολύγυρο όπου και ανέλαβε να καλύψει το συμβάν. Παράλληλα ιδιώτης Γιατρός επιχείρησε επί 20λέπτου την πραγματοποίηση ΚΑΡΔΙΟΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗΣ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ (ότι ακριβώς θα έκαναν και οι διασώστες του Ε.Κ.Α.Β.), χωρίς όμως επιτυχία. Ο ίδιος δε, διαπιστώνοντας ότι ο 35χρονος εξέπνευσε, ενημέρωσε το Ε.Κ.Α.Β. για την ατυχή κατάληξη του περιστατικού.

Τελικά το ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. αφίχθη στη Σάρτη στην 01:16 όπου και παρέλαβε τη σωρό του 35χρονου.



Είναι προφανές ότι το Ε.Κ.Α.Β. συνεχίζει την απρόσκοπτη τέλεση του κοινωνικού του έργου προς όφελος των πολιτών της χώρας, με την Διοίκηση του να προβαίνει πάντα στις ανάλογες συντονιστικές κινήσεις (αύξηση αριθμού ασθενοφόρων αλλά και των Διασωστών ανά περιοχές και περιόδους) με γνώμονα την έγκαιρη άφιξη (στα πλαίσια του εφικτού) των ασθενοφόρων στα διάφορα περιστατικά.







Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας




Κεντρική Υπηρεσία:

Τέρμα Οδού Υγείας

115 27 Αθήνα

T.: 213 214 3000

F.: 213 214 3222


Δεν υπάρχουν σχόλια: