Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Λάρισα, η πόλη του καφέ: Έχει 1674 καφετέριες!

Η larissanet παρουσιάζει αριθμητικά στοιχεία που καταδεικνύουν το φαινόμενο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που διατηρεί το Επιμελητήριο Λάρισας, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014, υπήρχαν 1.674 επιχειρήσεις που έχουν ως βασική τους....
δραστηριότητα την πώληση καφέ (καφετέριες, καφενεία, streetcafé κ.α.).

Αυτό το νούμερο γίνεται περισσότερο σημαντικό αν αναλογιστεί κάποιος πως το σύνολο των πάσης φύσεως και μορφής επιχειρήσεων που είναι εγγεγραμμένες στο τοπικό Επιμελητήριο φτάνει τις 16.308.

Με τη «γλώσσα των αριθμών» προκύπτει ότι το 10% των επιχειρήσεων που βρίσκονται στην πόλη της Λάρισας έχει να κάνει με την πώληση καφέ.

Παράλληλα, έχει ενδιαφέρον η αναλογία καφετεριών προς τους κατοίκους που δραστηριοποιούνται στη Λάρισα. Ο Δήμος Λαρισαίων με βάση την απογραφή του 2011 είχε 162.591 κατοίκους.

Με δεδομένα ότι: κάποιοι που διαμένουν στη Λάρισα δεν απογράφηκαν σε αυτή, την πόλη επισκέπτονται καθημερινά πολίτες από όλο το νομό, κάτοικοι άλλων πόλεων κλπ. μπορούμε να προσδιορίσουμε ότι στη Λάρισα δραστηριοποιούνται 200.000 άνθρωποι.

Η αναλογία που προκύπτει με βάση των αριθμό των καφετεριών είναι καταλυτική. Στη Λάρισα υπάρχει μία καφετέρια για 119 κατοίκους και επισκέπτες...

Αν δεν είναι παγκόσμια πρωτοτυπία τότε σίγουρα η πόλη καταγράφει μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις καφετεριών εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Με άλλα λόγια, η πώληση καφέ είναι η βαριά βιομηχανία της Λάρισας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: