Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Πρωτοβουλία για τη φιλοξενία πληρωμάτων του ΕΚΑΒ στην Κασσάνδρα Χαλκδικής

Πρωτοβουλία για τη φιλοξενία πληρωμάτων του ΕΚΑΒ στην Κασσάνδρα, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ανέλαβαν ο Οργανισμός Τουρισμού Χαλκιδικής και οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), προκειμένου να υπάρχει πιο άμεση παρουσία διασωστών στην περιοχή.
Αναλυτικότερα, στόχος είναι η Χαλκιδική -ο πληθυσμός της οποίας πενταπλασιάζεται το καλοκαίρι και φτάνει ακόμη και....
στα 700.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των τουριστών και των ημεδαπών με εξοχικά εκεί- να καλύπτεται καλύτερα με προσωπικό έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση π.χ., οδικών ατυχημάτων, τουλάχιστον σε περιοχές με αυξημένο τουρισμό.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΑΠΕ, προσφέρεται δωρεάν διαμονή σε πληρώματα του ΕΚΑΒ και τις οικογένειές τους, ενώ ειδικά στους διασώστες (όχι και στα μέλη των οικογενειών τους) δίνεται και η δυνατότητα δωρεάν διατροφής.
Αυτή τη στιγμή, σε καταλύματα που έχουν διατεθεί για αυτό τον σκοπό φιλοξενούνται τέσσερα πληρώματα των δύο ατόμων με ένα ασθενοφόρο, τα οποία καλύπτουν σταθερά και επί 24ώρου βάσης τις περιοχές του δήμου Κασσάνδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: