Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Πού... αράζουν οι Θεσσαλονικείς όταν δεν είναι... Χαλκιδική

του Αλέξανδρου Μητάκη
mitakis@voria.gr
Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι η Χαλκιδική φέτος, όπως και κάθε χρόνο, βουλιάζει από κόσμο. Χιλιάδες Θεσσαλονικείς κατακλύζουν κάθε Σαββατοκύριακο τις μαγευτικές παραλίες του δημοφιλέστερου τουριστικού θερέτρου της Β.Ελλάδας, αναζητώντας μια κοντινή και κυρίως οικονομική ανάσα δροσιάς.


Εκτός από μία βουτιά σε κάποια κοντινή παραλία ή μια ολιγοήμερη απόδραση στη Χαλκιδική, την Ασπροβάλτα ή την Πιερία, δεν είναι λίγοι αυτοί που απευθύνονται σε κάποιο τουριστικό πρακτορείο, για να οργανώσουν μια απόδραση σε κάποιο από τα ελληνικά νησιά. Θέλγητρο για τους υποψήφιους εκδρομείς αποτελούν οι χαμηλές τιμές που προσφέρονται για τις εκδρομές στο εσωτερικό.

Σύμφωνα με τους τουριστικούς πράκτορες, οι τιμές των πακέτων εκδρομών έχουν μειωθεί φέτος κατά περίπου 10-15% σε σχέση με το 2013, κάτι που με τη σειρά του έχει φέρει ανάλογη αύξηση στην κίνηση του κλάδου.

Στην κορυφή των προτιμήσεων των βορειοελλαδιτών βρίσκεται η Κρήτη, και συγκεκριμένα τα Χανιά, λόγω της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης, αλλά και άλλοι παραδοσιακοί προορισμοί, όπως Σαντορίνη και Μύκονος. Αρκετά αυξημένη είναι η κίνηση και στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων, όπως Πάρος, Τήνος και Νάξος, αλλά και στην Σκιάθο.

Μάλιστα, η τουριστική κίνηση (εγχώρια και διεθνής) είναι τόσο μεγάλη φέτος στα εν λόγω νησιά, που τα κενά δωμάτια για την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου προσφέρονται ήδη με... το σταγονόμετρο.

Οι περισσότεροι από τους εκδρομείς πάντως αναζητούν την οικονομικότερη λύση για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, επιλέγοντας φθηνά καταλύματα, ενώ φαίνεται πως αποτελεί παρελθόν η εποχή που κλείνονταν εκδρομές για επτά ή παραπάνω ημέρες, καθώς η πλειονότητα ταξιδεύει για 4-5 ημέρες.

«Η κίνηση φέτος μας βρίσκει ικανοποιημένους. Οι τιμές έχουν μειωθεί και βλέπουμε ανταπόκριση από τον κόσμο, ο οποίος στην οικονομική κατάσταση που βρίσκεται θέλει να πάει κάπου όσο γίνεται πιο οικονομικά. Σε αυτό έχουν βοηθήσει και τα οικονομικά εισιτήρια που προσφέρουν οι αεροπορικές εταιρείες, καθώς, λόγω του ακτοπλοϊκού αποκλεισμού της Θεσσαλονίκης, τα φθηνά αεροπορικά πακέτα είναι η μόνη λύση», δηλώνει στη Voria.gr ο κ. Δημήτρης Μαντούσης, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης.

Από 250 ευρώ τα οικονομικότερα πακέτα
Ένα τουριστικό πακέτο για μία τετραήμερη εξόρμηση σε κάποιο από τα αγαπημένα νησιά των Θεσσαλονικέων ξεκινάει από τα 250 ευρώ (αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή με πρωινό) σε καταλύματα μικρής κατηγορίας, όπως επιπλωμένα διαμερίσματα και ξενοδοχεία δύο αστέρων και αυξάνεται κατά 150 με 200 ευρώ στα ξενοδοχεία 3-4 αστέρων.

Οι παραπάνω τιμές ισχύουν για την περίοδο του Ιουλίου, ενώ τον Αύγουστο οι τιμές «τσιμπάνε» ένα 10% περίπου παραπάνω. Χαρακτηριστικά ορισμένες προτάσεις για οικονομικό ταξίδι που επιλέγουν οι Θεσσαλονικείς:

- Χανιά: 6ημερο στην τρέχουσα περίοδο με 255 ευρώ (+36 ευρώ φόροι αεροδρομίου) σε ξενοδοχείο δύο αστέρων και 475 ευρώ (+36 ευρώ φόροι) σε ξενοδοχείο 4 αστέρων

- Σαντορίνη: 6ημερο, 311 ευρώ μαζί με τους φόρους σε κατάλυμα χαμηλής κατηγορίας και 481 ευρώ σε τετράστερο ξενοδοχείο του νησιού.
- Πάρος: Πέντε ημέρες σε ξενοδοχείο δύο αστέρων 345 ευρώ και σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων 485 ευρώ.

- Νάξος: Έξι ημέρες σε κατάλυμα 395 ευρώ και σε ξενοδοχείο 4 αστέρων 409 ευρώ.

Ο κ. Μαντούσης καλεί όσους θέλουν να κλείσουν ένα ταξίδι την περίοδο του 15Αύγουστου να βιαστούν, εάν θέλουν να βρουν δωμάτιο. «Η μεγάλη κίνηση τόσο από το εσωτερικό όσο κυρίως από το εξωτερικό στενεύει τα περιθώρια. Όσο περνούν οι μέρες θα υπάρχει διάθεση για ταξίδι, αλλά δεν θα υπάρχουν δωμάτια, σε όλα τα νησιά.  Ήδη ζοριζόμαστε να βρούμε καταλύμματα την περίοδο λίγο πριν και λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Όσοι θέλουν να ταξιδέψουν και να επιστρέψουν στις 17-18 Αυγούστου πρέπει να βιαστούν», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: