Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Γιατί άνδρες και γυναίκες υπερηφανεύονται για τα σεξουαλικά τους "σκορ";

Συνήθως στις ανδροπαρέες ακούγονται οι πιο εξωφρενικές από άποψη πραγματικότητας ιστορίες σχετικά με τις σεξουαλικές επιδόσεις. Δεν διαστάζουν να περιγράγουν με γαργαλιστικές και πιπεράτες  λεπτομέρειες  τις ερωτικές τους συνευρέσεις ενώ λένε άσεμνα και σόκιν αστεία. 
 
Πλέον την ίδια τακτική από ότι φαίνεται ακολουθούν και οι γυναίκες σε μια προσπάθεια να κλέψουν τις εντυπώσεις.
Ψυχολόγοι και σεξολόγοι που εξέτασαν το θέμα, διαπίστωσαν ότι ο κάθε άνθρωπος, άνδρας και γυναίκα, έχει την έμφυτη ανάγκη να γίνει μέρος ενός ευρύτερου συστήματος, να γίνει αποδεκτός από μια μικρή κοινωνία, όπως είναι η παρέα και οι φίλοι του. Όταν η κουβέντα περιστρέφεται γύρω από το σεξ, τα ψέμματα έχουν την τιμητική τους  προκειμένου να δείξουν ότι δεν υστερούν σε τίποτε από τους άλλους.
 
Ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Οχάιο, Τέρυ Φίσερ, αναφέρει τι ακριβώς συμβαίνει: «Υπάρχει κάτι το μοναδικό στη σεξουαλικότητα που οδηγεί τους ανθρώπους να ενδιαφέρονται τόσο πολύ ώστε να ταιριάζουν με τα στερεότυπα του φύλου τους.
 
Η σεξουαλικότητα φαίνεται να είναι ένας τομέας όπου όλοι οι άνθρωποι αισθάνονται κάποιου είδους ανησυχία αν δεν πληρούν τα στερεότυπα που ισχύουν για έναν τυπικό άνδρα ή μια τυπική γυναίκα».
 
Και συνεχίζει:''Οι άνδρες λένε ψέμματα για το σεξ και τις επιδόσεις τους, γιατί πρέπει να διατηρήσουν την εικόνα του άνδρα. Του αρσενικού που ζευγαρώνει συνέχεια, που είναι σκληρός, που έχει μεγάλα προσόντα που, που, που... Αλλά το ίδιο κάνουν και οι γυναίκες προκειμένου τα στερεότυπα τους να ταιριάζουν με τις υπόλοιπες''. Στη μελέτη του πανεπιστημίου, εξετάστηκαν 300 άνδρες και γυναίκες.
 
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως όταν οι ερωτήσεις στο ερωτηματολόγιο αφορούσαν καθημερινές δραστηριότητες (πχ: καπνίζετε; πηγαίνετε γυμναστήριο; τι δουλειά κάνετε; δουλεύετε πολύ), άνδρες και γυναίκες απαντούσαν δίχως άγχος και πάντα έλεγαν την αλήθεια. Όταν όμως οι ερωτήσεις αφορούσαν σεξουαλικό θέμα (επιδόσεις, αριθμό ερωτικών συντρόφων κ.α), τότε και τα δυο φύλλα απαντούσαν σαν πρωταγωνιστές σε ερωτικές ταινίες. Ταυτόχρονα ανέβαιναν οι παλμοί τους διότι το θέμα τους άγχωνε.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: