Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

''ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥΣ''...

Οι Θεσσαλονικείς ερωτεύονται ξανά την πόλη τους, αναφέρει η εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung» σε σχετικό άρθρο της για τη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης...
Στο άρθρο που φιλοξενεί η γερμανική εφημερίδα, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στον παραλιακό δρόμο, στον οποίο είναι διαθέσιμα περισσότερα από τρία χιλιόμετρα για περπάτημα, τρέξιμο, ποδηλασία και άλλες δραστηριότητες.

Η νέα παραλία της Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει, κόστισε περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ, ένα έργο που συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε το 2008, αλλά όπως τονίζεται, πολλοί ήταν αυτοί που πίστευαν πως δεν θα μπορέσει να ολοκληρωθεί και η δεύτερη λόγω της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας.

Ακόμη, εξηγεί, πως σύμφωνα με έρευνα το 75% των Ελλήνων δεν θα πάει φέτος διακοπές, αφού δεν μπορεί να αντεπεξέλθει οικονομικά. Δεδομένου της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, η πόλη μπορεί να λειτουργήσει ως χώρος αναψυχής και οι Θεσσαλονικείς να δουν την πόλη τους από άλλη οπτική γωνία.

«Οι Θεσσαλονικείς ενεργούν σαν τουρίστες και ανακαλύπτουν ξανά την πόλη τους. Έχουμε μάθει να ζούμε σε πόλεις που δεν αγαπάμε, τώρα στη Θεσσαλονίκη, μας δίνεται η ευκαιρία να αγαπήσουμε ξανά την πόλη μας και να αλλάξει η ζωή μας. Σε εποχή κρίσης, όπως η σημερινή, αυτό είναι πολύ σημαντικό»,δηλώνει στη γερμανική εφημερίδα ο αρχιτέκτονας κ. Νικηφορίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: