Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Ορεινή Χαλκιδική : Γνωρίστε τα υπέροχα τοπία της ορεινής Χαλκιδικής

Ορεινή Χαλκιδική

Μέσα από τις πυκνές φυλλωσιές των δέντρων ξεπροβάλλει η θέα των τριών χερσονήσων, αλλά και του Αιγαίου. Τα πυκνά φυλλώματα των δέντρων – πράσινα, χρυσοκίτρινα και γκρίζα – δημιουργούν μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα. Παραδοσιακές ταβέρνες μέσα στο δάσος και στα χωριά προσφέρουν κυνήγι και άλλα πεντανόστιμα τοπικά εδέσματα. Διάσπαρτα μικρά εκκλησάκια σε όλη τη διαδρομή. Αναρίθμητα τα πανηγύρια και οι τοπικές γιορτές. Εξαιρετικά ντόπια προϊόντα και λιχουδιές που ετοιμάζουν οι συνεταιρισμοί των γυναικών, αλλά και οι κάτοικοι μεμονωμένα, είναι διαθέσιμα στον επισκέπτη…

ορεινή χαλκιδική
Όλα αυτά σε συνδυασμό με τους αρχαιολογικούς χώρους στα Αρχαία Στάγιρα, τη γενέτειρα του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου Αριστοτέλη, αλλά και τους ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής σημασίας οικισμούς της Αρναίας και του Ταξιάρχη και των άλλων χωριών αποτελούν μια ξεχωριστή εναλλακτική πρόταση για χειμερινές διακοπές
δάσος του Χολομώντα
Το πλούσιο δάσος του Χολομώντα, στις επαρχίες Αρναίας και Πολυγύρου, είναι συνήθως χιονισμένο το χειμώνα και προσφέρεται για αξέχαστες περιηγήσεις. Πεύκα, έλατα, δρύες και οξιές εναλλάσσονται με καστανιές και αιωνόβιες βελανιδιές, ενώ άφθονα είναι τα ρυάκια και οι πηγές. Ο αέρας είναι τόσο καθαρός, που σου κόβει την αναπνοή. Η βιοποικιλότητα του δάσους ευνοεί την ανάπτυξη μεγάλου πληθυσμού θηραμάτων και άγριων ζώων αλλά και πουλιών. Μάλιστα το κυνήγι λαγού και αγριόχοιρου είναι πάρα πολύ διαδεδομένο στην περιοχή.
Βράσταμα
Βράσταμα Χαλκιδική
Βράσταμα Ορεινή Χαλκιδική
Τα Βράσταμα είναι ένα χωριό της Χαλκιδικής που δεν το ξέραμε και ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Γραφικό, ήσυχο και φιλόξενο για τον επισκέπτη. Περπατήστε στα γραφικά σοκάκια τους με τα παραδοσιακά κτίσματα απαράμιλλης ομορφιάς. Εντύπωση θα σας κάνει και αξίζει να επισκεφτείτε τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο λόφο στην άκρη του χωριού με τον πανέμορφο περίβολο. Επίσης δοκιμάστε ένα ποτό το «κούμαρο» (είδος τσίπουρου) τοπικής παραγωγής.
Άγιος Πρόδρομος
Άγιος Πρόδρομος Ορεινή Χαλκιδική
Άγιος Πρόδρομος Χαλκιδική
Λίγα μέτρα κάνοντας μια μικρή παράκαμψη βρισκόμαστε στον πιο γνωστό ίσως δρόμο της Χαλκιδικής όσον αφορά το καλύτερο σουβλάκι. Μπορεί να χαθείτε μέσα σ’ ένα σύννεφο από καπνό και μυρωδιές απ’ τις γραφικές ταβέρνες που χαρακτηρίζουν εδώ και χρόνια τον Άγιο Πρόδρομο. Δύσκολο να αντισταθεί ο περαστικός στον πειρασμό να κάνει μια στάση για να δοκιμάσει τις λιχουδιές πριν συνεχίζει το ταξίδι του είτε πηγαίνοντας είτε γυρνώντας απ’ τη Χαλκιδική. Μια βόλτα μέσα στο χωριό ή δίπλα στο καταπράσινο από πλατάνια ποτάμι σίγουρα θα σας ανοίξει την όρεξη!
Γαλάτιστα
Γαλάτιστα Χαλκιδική
Γαλάτιστα Ορεινή Χαλκιδική
Απ’ τα πρώτα χωριά της Χαλκιδικής που συναντάμε στον δρόμο του Πολυγύρου από Θεσσαλονίκη είναι η Γαλάτιστα. Στις πλαγιές του Χολομώντα με αμφιθεατρική θέα μας κοιτάει την ώρα που την προσπερνάμε με το αυτοκίνητο. Αξίζει όμως να κάνουμε τον κόπο να την επισκεφτούμε για να συναντήσουμε τους πραγματικά ήρεμους ρυθμούς της, τους χαμογελαστούς και φιλόξενους κατοίκους της, το βυζαντινό πύργο που αποτελούσε φρούριο αλλά και παρατηρητήριο, τη μικρή αλλά πολύ όμορφη πλατεία με το δημαρχείο, τις εκκλησίες αλλά και τα γραφικά σοκάκια της.
Μεταγγίτσι
Μεταγγίτσι Χαλκιδική
Μεταγγίτσι Ορεινή Χαλκιδική
Στην κατηφόρα προς τη θάλασσα συναντάμε περίπου ένα χιλιόμετρο απ’ τον κεντρικό δρόμο το Μεταγγίτσι. Ένα χωριό της Χαλκιδικής με αργούς και ήσυχους ρυθμούς, καθαρές τακτοποιημένες αυλές και σε απόσταση πολύ κοντινή απ’ τη θάλασσα με ωραία ακτή λίγα χιλιόμετρα απ’ το χωριό και θέα προς τον κόλπο του Αγίου όρους με το Άθως και τη Σιθωνία να καταλαμβάνουν θέση στο τοπίο στο βάθος του ορίζοντα που εντυπωσιάζει τον κάθε επισκέπτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: