Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Καθαρισμός παραλίας στη Νικήτη

Δυναμικό παρόν έδωσαν σήμερα το πρωί εθελοντικές ομάδες, μαθητές, αυτοδύτες και μέλη της Εκπολιτιστικής Εταιρείας Νέων Νικήτης ο ”ΣΙΘΩΝ’’, στον καθαρισμό της κεντρικής παραλίας της Νικήτης που διοργάνωσε ο Δήμος Σιθωνίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό Travel Foundation. Οι συμμετέχοντες σάρωσαν τον χώρο της παραλίας και παράλληλα εθελοντές δύτες μετείχαν στον καθαρισμό του βυθού της παράκτιας ζώνης. Τα απορρίμματα συγκεντρώθηκαν και καταγράφηκαν ώστε να αποσταλούν για καταχώρηση στον διεθνή οργανισμό Ocean Conservancy.

Η φετινή δράση με τίτλο Big Holiday Beach Clean Up πραγματοποιείται σε.... παγκόσμια κλίμακα και θα λάβει μεγάλη δημοσιότητα στα βρετανικά ΜΜΕ. Ο επίσημος χορηγός για την Ελλάδα είναι ο ΕΟΤ και έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών και του κοινού για την προστασία των ακτών και την καθιέρωση ενός βιώσιμου τουριστικού μοντέλου.
Η εκδήλωση αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής του Δήμου Σιθωνίας για την προστασία του περιβάλλοντος, σε συνεργασία με διεθνείς φορείς για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και δράσεων.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Σιθωνίας κ. Νίκος Χριστοδούλου, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε την ανάγκη συνεχούς επαγρύπνησης όλων για την προστασία του φυσικού μας πλούτου και συνεχάρη όλους τους εθελοντές για τη συμμετοχή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: