Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα ο ΟΑΣΘ

Παρέμβαση του εισαγγελέα στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, μετά το μπαράζ δημοσιευμάτων για την πολυέξοδη λειτουργία του οργανισμού.
Θα εξεταστεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της....

απιστίας, της δωροδοκίας και της παράβασης καθήκοντος.
Στο πλαίσιο της έρευνας αναμένεται να καταθέσουν μέλη των διοικήσεων του ΟΑΣΘ και άλλοι εμπλεκόμενοι.
Προηγήθηκαν δημοσιεύματα της εφημερίδας "Μακεδονία" για παράτυπες προσλήψεις και αδικαιολόγητες συνδικαλιστικές άδειες, μεταξύ άλλων.

Τελευταίο δημοσίευμα ανέφερε ότι ερευνάται από το ΣΔΟΕ αν σχετίζεται με γερμανικές μίζες η αγορά 29 λεωφορείων Mercedes, τη διετία 2007-2008.

Το ΡΘ επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ Χρήστο Στεφανίδη, ο οποίος επιφυλάχθηκε να απαντήσει. Σημείωσε ότι τις υποθέσεις εξετάζει η νομική υπηρεσία του ΟΑΣΘ, ο οποίος θα δώσει συνολική απάντηση τις επόμενες ημέρες.

Ηχηρή παρέμβαση κατά της διοίκησης και των μετόχων του ΟΑΣΘ έκανε χθες ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.
Αναφέρει ότι ο ΟΑΣΘ αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία- Μονοπώλιο στον τομέα του με εξασφαλισμένα κέρδη μέσα από μια ληστρική, για το Δημόσιο, σύμβαση.

Υπενθυμίζουμε ότι προ ημερών και ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας είχε χαρακτηρίσει εμμέσως πλην σαφώς πολυδάπανο τον οργανισμό.

Είχε μάλιστα δώσει στην δημοσιότητα στοιχεία βάσει των οποίων ο ΟΑΣΘ κοστίζει πολλαπλάσια σε σχέση με τον ΟΑΣΑ της Αθήνας.


Πηγή  

Δεν υπάρχουν σχόλια: