Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Το ψωμί θα ζυγίζεται υποχρεωτικά από σήμερα

Με την τιμή του ψωμιού να κυμαίνεται από 1,40 έως 2 ευρώ το κιλό ξεκινούν οι έλεγχοι από σήμερα, Τρίτη, για την εφαρμογή της διάταξης που προβλέπει υποχρεωτικό ζύγισμα και στην περίπτωση παράβασης επιβολή κυρώσεων.
Το ζύγισμα, σύμφωνα με τη σχετική διάταξη θα πρέπει να γίνεται μπροστά στον πελάτη, ενώ παράλληλα, θα είναι υποχρεωτική η αναγραφή της τιμής ανά κιλό στο ψωμί και τα αρτοπαρασκευάσματα.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει η «Δημοκρατία», σύμφωνα με τα νέα δεδομένα το ψωμί που θεωρεί ο κόσμος «μισό κιλό» δεν θα ξεπερνά το εύρος των τιμών ,50 με 0,70 ευρώ.
Το υπουργείο Ανάπτυξης εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές να ζητούν να ζυγίζεται το ψωμί, ώστε να αξιοποιήσουν το δικαίωμά τους να πληρώνουν το ακριβές αντίτιμο για την ποσότητα που αγοράζουν και σε περίπτωση που διαπιστώνουν άρνηση εκ μέρους του πωλητή, να απευθύνονται στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή για τις σχετικές καταγγελίες.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: