Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΠΙΣΤΙΑ: Για ποιούς λόγους απιστεί ο άνδρας και για ποιούς η γυναίκα;;;

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΠΙΣΤΙΑ: Για ποιούς λόγους απιστεί ο άνδρας και για ποιούς η γυναίκα;;;
Ο ερωτευμένος δεν μπορεί καν να σκεφτεί να απιστήσει. Είναι «μαγεμένος» και «ελεύθερος».
Η απιστία αφορά όσους θέλουν να διαφύγουν. Είτε από την σχέση τους... είτε από τον ίδιο τους τον εαυτό.
Α. Ποιοί είναι οι λόγοι που οδηγούν άνδρα και γυναίκα στην απιστία;
• Έλλειψη συναισθηματικής ή/ και σεξουαλικής επικοινωνίας: H αποξένωση του ζευγαριού που έχει πάψει να μοιράζεται αληθινά συναισθήματα, σκέψεις, μια κοινή ερωτική ζωή.

• Ανάγκη επιβεβαίωσης- Ναρκισσιστικής τροφής. Εδώ συναντούμε κυρίως άνδρες και γυναίκες με βαθιά ριζωμένες ανασφάλειες και αδυναμία ουσιαστικής επένδυσης σε μια σχέση. Άτομα που δεν αφήνονται ποτέ στα χέρια του συντρόφου τους... αλλά "σπαταλώνται" στα χέρια πολλών για να νιώσουν "αποδεκτοί" ενώ παράλληλα χτίζουν τις τέλειες συνθήκες για να μην τους αποδεχτεί κανείς γι' αυτό που πραγματικά είναι.
• Η ουσιαστική κρίση ταυτότητας και ρόλου κατά την μέση ηλικία. Ο άνδρας που νιώθει να "χάνει" τον ένα βασικό ρόλο της ζωής του- τον επαγγελματικό, προσπαθεί να κυνηγήσει τον άλλο βασικό ρόλο του: τον ρόλο του εραστή. Και η γυναίκα όμως που απομακρύνεται σταδιακά από τον ρόλο της μητέρας , ενώ τα παιδιά ανεξαρτητοποιούνται, εφόσον η σχέση της είναι νεκρή, αποζητά έξω από αυτήν την ερωτική και -κυρίως- συναισθηματική της ολοκλήρωση.
• Σεξουαλικός κορεσμός ή ύπαρξη κάποιου σεξουαλικού προβλήματος, το οποίο δεν έχει αναγνωριστεί και δουλευθεί, σε έναν ή και στους δύο συντρόφους.
• Η επικριτική στάση, η υποτίμηση και η απαξίωση μέσα στην σχέση που κάνουν τους συντρόφους δυο ξένους με βαθιά ανάγκη να διαφύγουν από την ψυχολογική κακοποίηση που δέχονται.
Β. Ο άνδρας είναι πολύ πιο πιθανό να απιστήσει όταν:
• Αισθάνεται ότι παραμελείται από τη σύντροφό του ή όταν αισθάνεται ότι δεν είναι τόσο σημαντικός για εκείνη όσο στο πρόσφατο παρελθόν. Αυτό συμβαίνει πολύ συχνά μετά τον ερχομό των παιδιών στη ζωή του ζευγαριού ή όταν η γυναίκα δώσει προτεραιότητα σε άλλους τομείς της ζωής της, όπως για παράδειγμα η καριέρα της.
• Δεν λαμβάνει σεξουαλική ικανοποίηση μέσα από τη σχέση του. Αυτό μπορεί να συμβαίνει είτε λόγω αραίωσης των σεξουαλικών επαφών με τη σύντροφό του είτε λόγω κακής ποιότητας των επαφών τους. Μάλιστα, πολύ συχνά ο άνδρας που βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα πρόβλημα σεξουαλικής φύσεως νιώθει την επιθυμία να βρεθεί ερωτικά με μια άλλη γυναίκα για να "ελέγξει" αν το πρόβλημα αυτό εμφανίζεται μόνο με τη σύζυγό του ή και με άλλες παρτενέρ.
• Παρατηρεί τη σύντροφό του να παραμελεί την εικόνα της. Πολύ συχνά οι άνδρες δυσανασχετούν και είναι επιρρεπείς στην απιστία όταν βλέπουν τη γυναίκα τους να παίρνει κιλά, να μην προσέχει την υγιεινή της, την ενδυμασία της και τη συμπεριφορά της απέναντί τους. Ο άνδρας απομακρύνεται και είναι επιρρεπής στην απιστία όταν η γυναίκα του σταματά να τρέφει το θηλυκό της κομμάτι.
• Έχει ανάγκη να διαφύγει από την καθημερινότητα, από τα προβλήματα και τις υπερβολικές απαιτήσεις. Ο άνδρας βλέπει την σαρκική του απιστία ως τρόπο αγχόλυσης, προσωρινής διαφυγής από την απαιτητική καθημερινότητα αφού με μια ερωτική παρτενέρ δε θα χρειαστεί να επικοινωνήσει και να ανοιχτεί.
• Νιώθει πως έχει χάσει τον ρόλο του εραστή μέσα στην σχέση του- ένας ρόλος κυρίαρχος στον ψυχισμό του άνδρα.
Η γυναίκα είναι πολύ πιο πιθανό να απιστήσει όταν:
• Nιώθει ότι δεν καλύπτεται συναισθηματικά. Όταν της λείπει η τρυφερότητα, η κατανόηση, η αναγνώριση της αξίας της και των όσων προσφέρει στο σύστημα της οικογένειας της μέσω των πολλαπλών της ρόλων.
• Η επικοινωνία ανάμεσα σε εκείνη και τον σύντροφό της είναι ελλιπής. Όταν αισθάνεται ότι ο σύντροφός της δεν ακούει τις ανάγκες της, ενώ εκείνη προσπαθεί να τις επικοινωνήσει- όταν αισθάνεται μόνη στη σχέση της.
• Νιώθει παραμελημένη ως γυναίκα. Όταν δεν λαμβάνει επιβεβαίωση της θηλυκής της εικόνας. Οι έρευνες δείχνουν πως αυτό το φαινόμενο παρουσιάζεται όλο και πιο συχνά σε γυναίκες ηλικίας 30- 35 ετών που αισθάνονται ότι ο σύντροφός τους δεν ασχολείται μαζί τους, δεν τις διεκδικεί και ουσιαστικά εισπράττουν ματαίωση και απόρριψη ως προς την θηλυκή τους πλευρά.
• Αποδυναμώνεται η εικόνα του άνδρα τους. Σημείο των καιρών που προβληματίζει όλο και περισσότερο τους ειδικούς, αφού ο Έλληνας άνδρας γίνεται όλο και πιο ευάλωτος μέσα από την δυσκολία του να αναπτυχθεί επαγγελματικά και να στηρίξει οικονομικά την οικογένεια του, με συνέπεια να αποδυναμώνεται ψυχικά και σεξουαλικά μέσα στην σχέση του. Η γυναίκα που δεν έχει αγαπήσει ουσιαστικά τον άνδρα αυτόν- με τα δυνατά και αδύναμα σημεία του- είναι πιθανόν να ψάξει εκτός σχέσης έναν άλλον επιφανειακά "δυνατό" άνδρα.
Φυσικά, συχνά αιτία της απιστίας είναι και βαθύτερες ανασφάλειες, όπως ο φόβος κάποιου να αφεθεί και να εμπιστευτεί, να δεσμευτεί ουσιαστικά σε μια αποκλειστική σχέση αλλά και η προσπάθεια ενός άνδρα ή μιας γυναίκας να «προλάβει» τον άλλον που ουσιαστικά δεν εμπιστεύεται, να απιστήσει δηλαδή πριν προδοθεί.
Ουσιαστικά όμως...
"Απιστία είναι να μην πιστεύεις ότι στην σχέση που έχεις μαζί του/ της θα βρεις αυτό που ψάχνεις... και το ψάχνεις αλλού." (Χόρχε Μπουκάι, Ο δρόμος της συνάντησης.)
faysbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: