Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Συγκλονίζει ο θάνατος 9χρονου παιδιού που καταπλακώθηκε από πλάτανο - Σε νοσοκομείο το μικρότερο αδερφάκι του - Μαρτυρίες και νέες εικόνες!

- Θάνατος πάνω στο παιχνίδι για το άτυχο αγοράκι που σκοτώθηκε στο σημείο μπροστά στους γονείς του
- Πανικός στην πλατεία με τα υπόλοιπα παιδιά να τρέχουν για να σωθούν την ώρα που έπεφτε ο πλάτανος
- Ο σπαραγμός της μάνας του 9χρονου συγκλόνισε τους αυτόπτες μάρτυρες που γνώριζαν την οικογένεια
- Συνελήφθη ο υπεύθυνος Πρασίνου του δήμου για ανθρωποκτονία εξ αμελείας - Οι απαντήσεις του δήμου
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Στο πένθος βυθίστηκε μια ολόκληρη περιοχή στη Λαμία, από τον ακαριαίο θάνατο του 9χρονου παιδιού και τον τραυματισμό του μικρότερου αδερφού του, την ώρα που έπαιζαν μπροστά στους γονείς τους.


Το τραγικό συμβάν έγινε λίγο μετά τις 23.00 το βράδυ στις Κομποτάδες Λαμίας. Εκείνη την ώρα μια παρέα επτά  παιδιών έπαιζαν στην πλατεία, ενώ λίγο πιο πέρα κάθοταν οι γονείς τους. Ξαφνικά ακούστηκε ένας θόρυβος. Ένας τεράστιος κορμός από τον πλάτανο κόπηκε στη μέση και άρχισε να πέφτει.




Τα περισσότερα παιδιά έτρεξαν και γλίτωσαν. Δυστυχώς τα δυο αδελφάκια έτρεξαν προς "λάθος" κατεύθυνση και χτυπήθηκαν από τον κορμό. Tο 9χρονο παιδάκι καταπλακώθηκε, ενώ το μικρότερο αδελφάκι του 4 ετών τραυματίστηκε.

Στην πλατεία επικράτησε πανικός. Όλοι έτρεξαν να βοηθήσουν και να απεγκλωβίσουν τα δυο αδελφάκια, ενώ άλλοι τηλεφώνησαν σε ΕΚΑΒ, αστυνομία και Πυροσβεστική.



Aν και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μέσα σε λίγα λεπτά έφτασε στο σημείο με κινητή μονάδα, οι διασώστες δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν το 9χρονο αγοράκι, αφου είχε αφήσει την τελευταία του πνοή καταπλακωμένο από τον πλάτανο.

Το μικρότερο αδελφάκι του το είχε πάρει ήδη περιπολικό της αστυνομίας και το μετέφερε στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
ΦΩΤΟ από lamiareport.gr
ΦΩΤΟ από lamiareport.gr

«Ο πλάτανος ήταν πολύ μεγάλος και ο κορμός είχε διχάλα. Ακριβώς εκεί στη διχάλα το ένα κομμάτι που ήταν σάπιο αποκολλήθηκε και έπεσε καταπλακώνοντας τα παιδιά. Αν γινόταν αυτό χθες που είχαμε πανηγύρι στην πλατεία και ήταν γεμάτη κόσμο δεν ξέρω πόσα θύματα θα είχαμε...», είπε σοκαρισμένος ένας από τους κάτοικους του χωριού.

Τα δυο αδελφάκια από την Αλβανία, ήταν ιδιαίτερα αγαπητά στην περιοχή, όπως και οι γονείς τους, που μένουν χρόνια στο χωριό.

Συνελήφθη ο υπεύθυνος Πρασίνου του δήμου
Με εντολή του εισαγγελέα Πλημελειοδικών Λαμίας οι αστυνομικοί προχώρησαν σε σύλληψη του υπεύθυνου Πρασίνου του δήμου Λαμίας με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, καθώς -σύμφωνα με την κατηγορία- είναι αυτή η αρμόδια υπηρεσία του δήμου, που δεν μπόρεσε να προβλέψει την επικίνδυνη κατάσταση, στην οποία βρίσκονταν τα συγκεκριμένα δέντρα.

Από την πλευρά του δήμου της Λαμίας διευκρινίζεται ότι μέσα σε κατοικημένες περιοχές υπάρχουν χιλιάδες πλατάνια και πως ο δήμος παρεμβαίνει, όπου υπάρχουν ενδείξεις για επικίνδυνα δέντρα. Τονίζεται μάλιστα ότι «οργανώθηκε ολόκληρη επιχείρηση για να απομακρυνθούν τα επικίνδυνα τμήματα από πλατάνια στην πλατεία Λαού της Λαμίας και σε άλλες περιοχές, και στη Λαμία και στα χωριά».

Σημειώνεται πως «για το 2012 και το 2013 έγινε έλεγχος στα πλατάνια των Κομποτάδων και απομακρύνθηκαν τα τμήματα που βρέθηκαν επικίνδυνα». Για το συγκεκριμένο τμήμα, που προκάλεσε την τραγωδία, αναφέρουν: «Ούτε είχαμε κάποια ένδειξη, ούτε κάποια ενημέρωση, αλλά ούτε και ήταν ορατή η κατάστασή του για να παρέμβει η υπηρεσία του δήμου».


Πηγή: Lamiareport

Δεν υπάρχουν σχόλια: